Gündem:
banner175
Denizlihaber.com Yerel Medya Özendirme Yarışması'nda ödül aldı
Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün önceki yıl ilk kez dahil ettiği 'En İyi İnternet Haber Sitesi' dalında ödül alan Denizlihaber.com, bu yıl yarışmaya ilk kez dahil edilen internet haberi dalında da Türkiye üçüncüsü olmayı başardı. Denizlihaber'e ödül getiren özel haber ise Sedat Kurt'un ortaya çıkardığı FETÖ/PDY'li hainlerin işgal planı faaliyet belgesi oldu.
 
MUSTAFA CANBAZ ANISINA
Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü geleneksel hale getirdiği Yerel Medya Özendirme Yarışması'nı bu yıl şehit gazeteci Mustafa Canbaz adına düzenledi. 2016 yılı eserlerini kapsayan 30'ncu yarışmada geçen yıllarda statü içinde yer alan 'makale' ve 'Türkçenin doğru kullanımı' dalları çıkarılırken 'internet haberi' ilk kez dahil edildi. Ocak ayı içinde Türkiye'nin 63 kentinden toplam 516 gazeteci 629 eserle yarışmaya katıldı. Değerlendirme aşamasında 22 jüri üyesi eserleri inceledi ve kanaat belirtti. 10 dalda 30 eser ödüle layık görülürken iki de özel ödül verildi.
 
ÖDEL TÖRENİNE BAŞBAKAN DA KATILDI
Yarışmanın ödül töreni Ankara'da Rixos Otel'de gerçekleştirildi. Başbakan Binali Yıldırım ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş törene katılarak birer konuşma yaptı. Töreni ayrıca milletvekilleri, büyükelçiler, bürokratlar, siyasetçiler, yerel ve ulusal medya temsilcilerinin yanı sıra 350'ye yakın yabancı basın mensubu da izledi.
 
'YEREL MEDYA DEMOKRASİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ'
Törenin ev sahibi Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca düzenledikleri etkinliğin yerel medyaya yönelik en eski geleneksel yarışma olduğunu hatırlatarak, "Yarışmayı ilk kez Anadolu Basınını Özendirme Yarışması" adı altında 1973 yılında düzenledik. O dönemde 7 dalda düzenlenen yarışma süreç içinde yeni dalların eklenmesi ile zenginleşti. 1992 yılından sonra 13 yıl ara vermiş olsak da 2005 yılından itibaren etkinlik yeniden kaldığı yerden devam etti. Hem içerik hem de yöntem olarak yarışmayı güncelledik" diye konuştu.
 
Türkiye'de yerel medyanın gerek Kurtuluş Savaşı'nda gerekse demokrasiye geçiş gibi tarihsel süreçlerde çok iyi sınav verdiğine değinen Akarca, "Son olarak yerel medya, FETÖ darbe girişimi sırasında ve sonrasında demokrasiden yana tavır alarak mükemmel geleneğini taçlandırmıştır" dedi.
 
YILDIRIM: HER YERDE SİZ VARSINIZ
Başbakan Binalı Yıldırım törende yaptığı konuşmada yerel medyanın önemine değinerek, "Şehrimizde, ilçede, caddede, sokakta, her yerde siz varsınız. O yakınlık içerisinde toplumun gerçekleriyle bire bir temastasınız. Sizler yerelin ruhunu yansıtıyorsunuz. Siyasette yereli ihmal eden asla başarılı olamaz. Basında da bu böyledir. Mahallinde olanı ıskalayan bir basın, ideal bir basın olarak görülemez. Onun için yerel basına güveniyoruz. Fedakârca yaptığınız işleri takdir ediyoruz” diye konuştu.
 
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da 15 Temmuz'un yıldönümü olması nedeniyle konuşmasının büyük bölümünü FETÖ/PDY ile mücadeleye ayırırken yerel medyanın da görevindeki öneme dikkat çekti.  
 
DENİZLİ'YE BİR ÖDÜL DAHA
BYEGM'nün daha önceki yarışmasında Türkiye'nin en iyi yerel haber sitesi seçilen Denizlihaber.com, 2016 yılını kapsayan başvuruların değerlendirildiği 30. Yerel Medya Özendirme Yarışması'nda da dereceye girmeyi başardı.  Denizlihaber.com'un kürsüye çıktığı etkinlikte Denizlihaber.com İmtiyaz Sahibi Sedat Kurt'un FETÖ Terör Örgütü'nün hain planını konu alan haberi ödüle layık görüldü.
 
Kurt'un FETÖ/PDY terör örgütünün Denizli'deki planlamasını anlattığı ve 'Komando Yürüyüşü, Motorlu İntikal ve Üs Bölgesi İşgali Planı'nın yer aldığı faaliyet belgesi haberi ilk kez bu yıl yarışmaya dahil edilen internet haberi dalında Türkiye üçüncüsü oldu. Sedat Kurt ödülünü Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay'ın elinden aldı.
 
İnternet Haberi dalında Ajans Urfa muhabiri Özlem Koçhan'ın 'Ayakkabı Bağının Ardındaki Şanlıurfa ve Suriye Arşivi' başlıklı haberi birincilik alırken ikincilik ödülü ise Bayburt Postası'ndan Hacı Murat Okutmuş'a verildi.

İŞTE DİĞER ÖDÜL SAHİPLERİ
BYEGM 30. Yerel Basın Özendirme Ödülleri Yarışması'nda 15 Temmuz'u En İyi Anlatan Fotoğraf Ödülü, Sirt'te Son Söz Gazetesi Muhabiri Kadir Dede'ye verildi.
 
BYGEM Özel Ödülü'nü ise Aksu TV Spikeri Murat Eğridar, Türkmen Dağı Bayırbucak Türkmenleri konulu haberi ile aldı.
 
Araştırma dalında 9 Eylül Gazetesi muhabiri Umut Karakoyun'un 'Ege Göçmen Mezarlığı Oldu' başlıklı haberi birincilik elde ederken ikinci Akdeniz Bülten Haber Dergisi'nden Esra Köksal'a üçüncülük ise Yeni Malatya Gazetesi'nden Burhan Karaduman'a verildi.
 
En iyi haber fotoğrafı dalında Hisar Gazetesi muhabiri Hayati Kanat'ın El Bab Şehidi'ni anlattığı fotoğrafı birincilik ödülüne layık görülürken, Kayseri Gündem Gazetesi'nden Bünyamin Gültekin ikinci Ses Gazetesi'nden Berkan Arıkan ise üçüncü oldu.
 
Daha önce denizlihaber.com'un da aldığı internet haber sitesi dalında haber50.com birinci, merhabahaber.com ikinci ve akdenizmanset.com.tr ise üçüncü oldu.
 
Köşe yazısı dalında Mardinlife Gazetesi'nden Abdülkadir Üründü 'Çarıklı Profesöre Veda başlıklı yazısı ile birinciliği elde etti. Aynı dalda Günışığı Gazetesi'nden Abdul Murat Kuşçubaşı ikinci Antalya Hürses Gazetesi'nden Derya Uğural ise üçüncü oldu.
 
Sayfa mizanpajında birincilik ödülü İstanbul Yenigün Gazetesi'nden Engin Çağlar'a gitti. Erzurum Yenigün Gazetesi'nden Samet Özünal ikinciliği Halkın Sesi Gazetesi'nden Eren Aşkar ise üçüncülüğü elde etti.
 
Radyo haber programı dalında Radyo 80'den Şükrü Öztoklu, Umut Radyo'dan Uğur Çınar ve yine Umut radyo'dan Meltem Dudu Çınar sıralamayı oluşturdu.  
 
Antalya Körfez Gazetesi'nden Müzeyyen Yüce röportaj dalında birincilik elde ederken Halkın Sesi Gazetesi'nden Mustafa Özdemir ikinci ve Eskişehir Son Haber Gazetesi'nden Burcu Dere ise üçüncü oldu.
 
Televizyon haberinde birincilik TV 19'dan Turhan Yıldız ve Yusuf Baş ikilisine gitti. KON TV'den Fatih Çelik ikinci, ES TV'den Rasim Kılıç ve Engin Kale ise üçüncü oldu.
 
Son olarak yerel haber dalında Gaziantep Pusula Gazetesi'nden Mehmet Demir birinci, Haber Gazetesi'nden Zerrin Somuncu ikinci, Yeni Malatya Gazetesi'nden Burhan Karaduman ve Ferdi Durdu üçüncü oldu.  
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku