Gündem:
banner175
Denizli'nin efsane valisi Münir Güney vefat etti
Denizli tarihinin önemli isimlerinin arasında yer alan 89 yaşındaki Münir Raif Güney, yaklaşık 10 ay önce yaşlılığa bağlı rahatsızlıklarından dolayı İstanbul’da hastaneye kaldırılmıştı.
 
SEVAL UYSAL’IN ANLATIMIYLA VALİ GÜNEY
Vali Münir Raif Güney, Denizli’nin efsane valilerinden biriydi. Güney’i; Şehrin İzleri Kitabı’nın yazarı Seval Uysal şöyle anlatıyor:
“Bu kentin eskileri, özellikle de sanayiciler Vali Münir Raif Güney ismini hiç unutmazlar. Adı bugün bile dost sohbetlerinde geçer ve Denizli için yaptıkları övülerek anlatılır. Öyle ki; 1970-75 yılları arasında Denizli’de görev yaptığı süre içinde hangi taşı kaldırsanız altından o çıkar!
Vali Güney’in Denizli’ye geliş tarihiyle, şehrin kaderinin değişmesi aynı zaman dilimine rastlar. Yatırım yapacaklara yol göstermek, sanayi teşvikleri hakkında tüccarı bilgilendirmek, Ankara’daki işlerin takibini yapmak ona kalır. Azim Cıvata, Şişe Cam, Bir Emek Televizyon Fabrikası, GİPSAN o sıralarda kurulur.
Ancak bunlar Vali’yi kesmez.
Kentin sosyal hayatını şekillendirmek ister. Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşu, fuar alanı için EGS Park’ın alınması, Sanayi Odası’nın kuruluşu ve Üçgen ve Babadağlılar Çarşısı’nın temelleri de onun zamanında atıldı. son olarak Vali Konağı'nı eski olduğu gerekçesiyle yıktırıp yerine, İstiklal'daki aygır deposunun olduğu yere yeni vali konağı yaptırdı, ancak oturmaya kısmet olmadan1975 yılında Eskişehir'e tayini çıktı Denizli'den ayrıldı.
 
VALİ MÜNİR RAİF GÜNEY KİMDİR?
Münir Raif Güney 15 Ağustos 1928’de Siirt’te dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nin İdari İlimler Şubesi’nden ve Anara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.
 
İstanbul'un Hadımköy, Ortaköy, Arnavutköy, Çamlıca Bucak Müdürlükleri, Beşiktaş, Bakırköy, Beykoz ve Silivri Kaymakam vekillikleri, Hadim, Reyhanlı, Midyat, Palu, Beşiri, Gerede ve Üsküdar Kaymakamlıkları Kocaeli Vali Yardımcılığı, Gümüşhane, Kars, Denizli, Eskişehir, Trabzon, Aydın, Balıkesir, İstanbul ve Merkez Valilikleri yapan Münir Raif Güney, 1980 darbesi sonrası Köy İşleri ve Kooperatifler Bakanlığı da yaptı. Güney, Türkiye İş Bankası A.Ş Yönetim Kurulu üyeliğinde de bulundu.
Münir Raif Güney, evli ve iki çocuk babasıydı.
 
VALİ KARAHAN’DAN TAZİYE MESAJI
Mülki İdare Amiri mesleğinde, ülkemizin değişik yerlerinde güzel hizmetlerde bulunan, 28Temmuz 1970 ile23 Temmuz 1975 tarihleri arasında da Denizli Valisi olarak görev yapan değerli meslektaşım,Vali Münir Raif Güney'invefatı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Merhum Valimiz Güney'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerinesabır ve başsağlığı diliyorum.    
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku