Gündem:
banner175
Denizli'nin ilçelerinde yerleşim azaldı, nüfus arttı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne (ADNKS) göre illerin nüfus sayılarını açıkladı. Türkiye’nin nüfusunun 83 milyon 614 bin 362 olduğu 2020 yılında Denizli’nin nüfusu da 3 bin 707 kişi artarak 1 milyon 40 bin 915 kişi oldu.

EN KALABALIK İLÇE PAMUKKALE
TÜİK’in verilerine bakıldığında ilçelerdeki nüfus, azalma eğilimini sürdürdü. Denizli’nin en kalabalık Pamukkale, nüfusunun düşmesine rağmen liderliğini sürdürdü. Merkezefendi Pamukkale’nin ardından en kalabalık ikinci ilçe oldu. 

NÜFUSUN YÜZDE 64’Ü 2 İLÇEDE YAŞIYOR
Kent merkezini oluşturan bu iki ilçenin nüfusu 664 bin 154’ü buldu. 1 milyonu aşkın Denizli’de nüfusun yüzde 64’ü, yani her 100 kişiden 64’ü Pamukkale ve Merkezefendi’de oturuyor. Geriye kalan yüzde 36’lık bölüm ise kalan 17 ilçeye yayılıyor.

İLÇELERİN NÜFUSU HIZLA DÜŞÜYOR
19 ilçesi bulunan Denizli’de; Merkezefendi, Acıpayam, Buldan, Çivril ve Sarayköy dışındaki tüm ilçelerde nüfus azaldı. Nüfusu zaten az olan bazı ilçelerde azalma oranı yüzde 1’in altında kalırken, Bozkurt’ta yüzde 42’yi buldu. 2019’da da yüzde 9 oranında nüfusu azalan Bozkurt’un toplam nüfusu 12 bin 148 oldu.

KADIN NÜFUSU FAZLA
TÜİK’in verilerinde; nüfusun yaş ve cinsiyetlere dağılımına bakıldığında ise Denizli’de 522 bin 173 kadın, 518 bin 742 erkek bulunuyor.  Denizli’nin nüfusunun yüzde 40,7’si ise 30 yaş altı gençlerden oluşuyor. 

İlçelerin nüfusları ve değişim oranları şöyle:

Denizli’deki yaş ve cinsiyet dağılımı şöyle:


Kaynak: Denizlihaber.com
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Murat20 3 yıl önce

ilçelerde iş sahası yok ondandır

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku