Gündem:
banner175
Denizli'nin okuryazar olmayan yüzde 1,66'sı için seferberlik
"Okuryazarlık Seferberliği" kampanyası kapsamında Halk Eğitim merkezlerinde açılan kursları Vali Hasan Karahan ziyaret etti.
 
Pamukkale ve Merkezefendi Halk Eğitim Merkezlerinde açılan kursları ziyaret eden ve kursiyerlerle sohbet eden Vali Karahan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında ilimizde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın tespiti yapıldı ve bugün itibari ile de kurslarımız başladı. Bu süreçte mümkün mertebe okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza ulaşarak, kurslara katılmalarını sağlamak istiyoruz. Amacımız ilimizde tek bir okuma yazma bilmeyen vatandaşımızın kalmaması. Kursların ardından vatandaşlarımızın sosyal hayatın içerisinde işlemlerini kimseden yardım almadan ve kolayca yapabileceklerine inanıyorum. Tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.
 
Denizli, 2016 TUİK verilerine göre okuma yazma bilenlerin oranı 98,34 okuma yazma bilmeyenlerin oranı ise yüzde 1,66. Denizli  Türkiye’de okuma yazma düzeyinde  4.sırada yer alıyor. Son  4 yıllık verilere bakıldığında Denizli’de 905 kurs açıldı ve 4 bin 616 kişi katıldı.
 
Okuryazarlık Seferberliği kapsamında 2018 yılında Denizli’de 275 kurs açıldı ve 1.717 kişiye ulaşıldı. Kurslara kayıtlar halen devam ediyor.

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku