Gündem:
banner175
Denizli'ye son 15 yılda 14 gölet yapıldı
Yazılı açıklama yapan Acu şu bilgileri paylaştı:
 
14 BARAJ VE 8 GÖLET
Denizli’de su kaynaklarını en güzel şekilde değerlendirerek vatandaşların istifadesine sunulduğunu belirten DSİ Genel Müdürü Murat ACU,’ Son 15 yılda Denizli’de tamamladığımız 14 baraj ve 8 gölet ile vatandaşlarımızın yüzünü güldürdük.
 
CİNDERE BARAJI, EN BÜYÜKLERDEN
Hizmete aldığımız barajlardan bir tanesi ülkemizin de en önemli barajlarından biri olan Cindere Barajıdır. 107 metre yüksekliğindeki bu baraj ile yıllık 88 milyon kilovatsaat enerji üretilmektedir. Denizli’ye kazandırdığımız bir başka barajımız da rahmetli Recep Yazıcıoğlu’nun hatırasını yaşatmak için adını verdiğimiz Vali Recep Yazıcıoğlu Gökpınar Barajıdır.
 
4 BARAJ VE 5 GÖLET İNŞAATI SÜRÜYOR
Su kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirmeye devam ediyoruz. Denizli’de kalkınmayı hızlandıracak, il’de sulamayı ve ziraatı geliştirecek 4 baraj ve 5 gölet daha inşa ediyoruz.
 
911 MİLYON LİRA GELİR
Son 15 yılda inşa edilen sulama projeleri ile 828 bin 298 dekar tarım arazisi sulamaya açıldı. Böylece Denizli’de ziraatı bir adım daha ileri taşıdık ve çiftçilerimize yıllık 911 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık. Sulamaya açtığımız bu alanın haricinde 14 sulama tesisinin de inşaatları devam etmektedir. Şu anda inşaat çalışmaları devam eden sulama tesisleri ile 109.039 dekar münbit araziyi daha sulamaya açacağız.
 
DENİZLİ’NİN 2050 YILI İÇMESUYU İHTİYACINI ŞİMDİDEN KARŞILAYACAĞIZ
Denizli şehir merkezi ve civar yerleşelim yerlerinin uzun vadeli içmesuyu ihtiyacını karşılamak için Akbaş Barajı  inşa edildi. Şimdi de 55 km’lik isle hattı ve modern bir içmesuyu arıtma tesisi inşa edeceğiz. İsale hattının inşaat çalışmaları devam ediyor. İçmesuyu arıtma tesisinin ise ihalesini yaptık yakında inşaatına inşallah başlayacağız.”
 
TAŞKIN KORUMA TESİSLERİYLE HALKIMIZI VE TOPRAĞIMIZI KORUDUK
Son 15 yılda inşa ettiğimiz 81 adet taşkın koruma tesisi ile Denizli şehir merkezi,
89 yerleşim yeri ve 104 bin 680 dekar araziyi taşkınlardan koruduk. 9 adet taşkın koruma tesisinin de inşaatı devam etmektedir.
 
 “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku