Gündem:
banner175
DSİ Genel Müdürü Yıldız'dan Denizli açıklaması: Son 19 yılda 75 adet sulama tesisini tamamladık
Denizli’ye yapmış oldukları çalışmaların ayrıntılarına da değinen Genel Müdür Yıldız; “Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 19 yılda Denizli’ye inşa edilen 75 adet sulama tesisi tamamlanmış olup, toplamda 863 bin 777 dekar, kısmi olarak 1.180 dekar arazi olmak üzere toplam 864 bin 957 dekar arazi sulamaya açılmıştır. Böylece Denizli’de topraklarımızı daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yıllık 1.119 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık.
89 Bin 550 Dekar Arazide İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor…
Denizli için sulamanın önemi çok büyük. Bunun için 8 adet sulama tesisi inşaatı devam ediyor. İnşaatı devam eden 8 adet sulama inşaatının tamamlanması ile toplam 89 bin 550 dekar arazinin sulanması sağlanacak olup bu sulama tesislerinin hizmete girmesiyle birlikte Denizli zirai üretimde ülkemizin söz sahibi illerinden biri olacaktır.” dedi.
 
Denizli Memba Kalitesinde İçmesuyuna Kavuşacak
Denizli İçmesuyu Projesi ile şehir merkezi ve civar yerleşimlerine yıllık 28,13 milyon m³ içmesuyu verilecek olup, arıtma tesisi işimizde %92, isale hattı çalışmalarımızda ise %65 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır.

Denizli’ye 18 Baraj, 10 Gölet ve 3 Adet Yeraltı Depolaması Kazandırdık
Egenin ve ülke tarımının en önemli illerinden biri olan Denizli’de ziraatın daha da gelişmesi için son 19 yılda 214 adet tesis ile 3.955.139.928 TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Denizli’de son 19 yılda 18 baraj, 10 gölet ve 3 Adet Yeraltı Depolaması inşa ettik.

İnşaatı Devam Eden 5 Adet Gölet ile Denizli’li Çiftçilerimiz Kalkınacak
Diğer taraftan Denizli’de vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin kalkınması için baraj, gölet, yeraltı depolaması ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Denizli’nin su kaynaklarını değerlendirmek için yeni göletler inşa ediyoruz. Bu kapsamda 5 Göletin yapım çalışmaları devam etmektedir.

Denizli’nin Taşkın Riskini Azaltıyoruz
Yıldız; “Ayrıca; Denizli İlinde taşkın riskini azaltmak için son 19 yılda tamamlanan 92 adet taşkın koruma tesisi ile 97 adet yerleşim yeri ve 108 bin 910 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlanmıştır. 6 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir.

Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri İle Toprağımız Daha Kıymetli
Son 19 yılda, Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri kapsamında 5 adet iş tamamlanarak 241 bin 733 dekar alan tescili, inşaatı devam eden işlerde kısmi olarak 148 bin 104 dekar arazi tescili olmak üzere toplam 389 bin 837 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapılmıştır. Denizli ilinde 19 adet yerleşim birimi, arazi toplulaştırmasından faydalanmaktadır. Toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri ile toprağımız daha kıymetli ve daha verimli olmaktadır.

Denizli’nin Suyu Ülkemizin Enerjisine Enerji Katıyor 
Denizli’de son 19 yılda 11 adet Hidroelektrik Enerji (HES) Tesisi işletmeye alınarak yıllık 320,38 GWh enerji üretimi sağlıyor, kurulu gücü 114,73 MW olan bu tesisler sayesinde milli ekonomimize, katkı sunuyoruz. Bu kapsamda 2 adet Hidroelektrik Enerji (HES) Tesisi inşaat safhasındadır.’ dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku