Gündem:
banner175
Düğün salonları 1 Temmuz'da açılıyor

Vali Ali Fuat Atik başkanlığında toplanan Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, 1 Temmuz’dan itibaren hizmet vermeye başlayacak olan düğün salonlarına ilişkin yeni kararlar aldı.  
 
Hıfzıssıhha Meclisi’nin aldığı karara göre düğünlerin bulaşma riskini azaltmak amacıyla mümkün oldukça açık havada yapılacak ve süresi kısa tutulacak. Düğünlerin yapılacağı mekanlar, işletmecileri tarafından koonavirüs önlemlerine göre düzenlenecek, misafir kapasitesi belirlenecek ve alanın her noktasında sosyal mesafenin sağlanmasına yönelik uyarıcı işaretler bulunacak.
 
MİSAFİRLER ATEŞLERİ ÖLÇÜLEREK ALINACAK
Düğün salonuna gelen tüm misafirlerin girişlerde ateşleri ölçülecek, 38 dereceden yüksek olanlar en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Ateş ölçen personel de tıbbi maske ve yüz koruyucu kullanacak. Salonun ortak kullanım alanlarında el antiseptiği ya da dezenfektan bulundurulacak, her masada yüzde 70 alkol içeren kolonya ya da el antiseptiği olacak.
 
MASKE ZORUNLU OLACAK
Maske, korona sonrası düğünlerin de vazgeçilmez aksesuarı olacak. Salona girilmeden önce takılacak maskeler düğün boyunca çıkarılmayacak, buna gelin ve damat da dahil.
 
Maskenin zorunlu olacağı düğünlerin tüm fotoğrafları da doğal olarak maskeli olacak. Düğünlerde karşılama, takı merasimi ve uğurlama sırasında tokalaşma ve sarılma da yasaklar arasında. Takı merasimi de salonun uygun bir yerine konulacak sandıkta yapılacak. Hiçbir suretle misafirler arasında sosyal mesafe kuralı çiğnenmeyecek.
 
DÜĞÜNLERDE OYNAMAK DA YASAK
Korona sonrası düğünlerin belki de en dikkat çekici olan oynamak olacak. Alınan karara göre kişiler arasında temasa neden olabilecek oyun, dans, halay ya da gösteri yapılmayacak. Bu kuraldan yalnızca gelin ve damat muaf tutulacak, misafirler için dinlemeye yönelik müzik yayını yapılacak.
 
 

banner209
Anahtar Kelimeler
DenizliDüğünler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku