Gündem:
banner175
Enerji Kentleri Birliği, Başkan Osman Zolan başkanlığında toplandı
1997 yılında Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği adıyla kurulmasının ardından geçtiğimiz haziran ayında, tüm yenilenebilir enerji kaynaklarını kapsaması nedeniyle isim değişikli yapan Enerji Kentleri Birliği, Ekim Ayı Meclis Toplantısı Afyonkarahisar'da yapıldı. Toplantıya, Enerji Kentler Birliği Başkanı ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, ilçe belediye başkanları ve davetliler katıldı. Enerji Kentleri Birliği Başkanı Osman Zolan, açılış konuşmasında toplantıya iştirak eden tüm katılımcılara teşekkür etti. Hayatın devamı için enerjinin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Günlük hayatımıza baktığımızda enerjiyi en üst seviyede kullanıyoruz. Ülkemiz açısından enerji kaynaklarını değerlendirdiğimizde ise maalesef arzu edilen noktada değiliz ve dışa bağımlı diyebileceğimiz bir konumdayız" dedi.
 


Türkiye yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneliyor
 
Türkiye'nin dış ticaret açığını sağlayan en önemli unsurun enerji olduğunu anlatan Başkan Osman Zolan, "Son dönemlerde hükümetimizin yapmış olduğu teşviklerle milli enerjimize yönelme noktasında çalışmalar gerçekleşiyor. Bugün yenilenebilir enerji kaynaklarıyla kendi enerjimizi sağlamaya başladık. Türkiye'de düne kadar güneş enerjisi ile ilgili herhangi bir çalışma yokken bugün hemen hemen her şehirde güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, biyogazla ilgili çalışmalar var. Ayrıca yıllardan beri yer altında duran jeotermalin enerjide kullanılması noktasında yoğun çalışmalar yapılıyor. Daha da fazla olsun istiyoruz" dedi.
 
"Belediyelerimize yol gösterici olacağız"
  
Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kendi öz kaynaklarımızı değerlendirmek ve dışa bağımlılıktan kurtulmak arzusundayız. Bizler Enerji Kentleri Birliği olarak artık yenilenebilir enerji kaynaklarının tümünü kapsar hale geldik. Belediyelerimiz kendi öz kaynaklarını yaratma, ihtiyaçlarını karşılama anlamında yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmalı. İnşallah belediyelerimizin bu imkanlarla ilgili bilgi edinmesini sağlama ve yol gösterici olma noktasında gayret göstereceğiz. Ben katılımlarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum."  
 


"Yenilebilir Enerji Sektöründe Belediyelerin Rolü"
 
Açılış konuşmalarının ardından "Yenilebilir Enerji Sektöründe Belediyelerin Rolü" konulu panel Enerji Kentler Birliği Başkanı ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın moderatörlüğünde yapıldı. Panele konuşmacı olarak Biyogaz Yatırımlarını Geliştirme Derneği (BİYOGAZDER) Başkanı Altan Denizsel, Enerji Verimliliği ve Yönetimi Derneği (EYODER) Kurucu Üyesi Arif Künar, Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Genel Sekreteri Hakan Erkan, Jeotermal Elektirl Yatırımcıları Derneği (JESDER) Başkanı Ali Kindap, Türkiye Jeotermal Derneği Başkanı Orhan Mertoğlu ve Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Regülasyonlar ve Politika Müdürü Aytunç Zafer Akça katıldı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku