Gündem:
banner175
Engelilerden kaldırımlara park eden araçlara 'sticker'lı protesto
Özel İnsanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aynur Tonel Karaaslan ve engelli üyeler, kaldırıma park eden araç sahiplerini protesto etmek için Delikliçınar Meydanı'nda toplandı. Görme ve bedensel engellilerin katıldığı eylemde, 15 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü'nden alınan izinle Atatürk Caddesi'ni trafiğe kapattı. Caddede yürüyüşe geçen engelliler, kaldırımlara park eden araçların sahiplerini protesto etti. Engelliler yürüyüş sırasında araç sahiplerine de 'Kaldırımlar araçların, yollar bizim' diye bağırarak mesaj verdi. Kaldırımlara ve otobüs duraklarına park eden araçlara 'Bunu okurken, engellerimize bir engel de sen koydun', 'Engel olmadığın takdirde engelli değilim', 'Ehliyetim ve arabam var ama kuralları bilmiyorum' yazılı küçük sticker'ları camlarına yapıştırarak tepkilerini gösterdi.
 
Dernek Başkanı Aynur Tonel Karaaslan, amaçlarının kaldırıma park eden sürücüleri uyarmak olduğunu belirterek, "Bu eylemimizde araçlar kaldırımları, caddeyi biz aldık. Kaldırımlara park eden araçlar nedeniyle yürüyemiyoruz. Tekerlekli sandalyeli arkadaşlarımız geçemiyor. Sürücüler araçlarını kaldırıma park ederken, engellilerin geçip, geçemeyeceğini akıllarına getirsin. Sürücülere mesaj vermek için 'Caddeler bizim, kaldırımlar araçların olsun' diyoruz" dedi.
 
Engelliler, eylemlerine, caddede 10 dakika oturma eylemi yaptıktan sonra son verdi.
DHA - Ramazan ÇETİN
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku