Gündem:
banner175
Erdal'ın günahı neydi?
Türkiye’yi sarsan ve ABD’de de görülen Rıza Sarraf’ın asıl sanık olduğu ‘İran ambargosunun delinmesi’ ile ilgili davada Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Atilla ambargoyu delmek, yasadışı para transferi gibi 4 ayrı suçtan bu cezayı aldı.
 
Bu karar sonrası akıllara hemen, Denizlili Erdal Kuyumcu geldi. Çünkü Kuyumcu, geçen yıl benzer bir suçtan yargılanmış ve 4 yıl 9 ay hapis cezası almıştı. Kuyumcu, silah yapımında kullanıldığı iddia edilen kobalt madenini sattığı ve bu şekilde ambargoyu deldiği iddiasıyla yargılanmıştı. Ancak Kuyumcu ve avukatı söz konusu maddenin Almanya üzerinden Türkiye’ye satıldığını ispat etmişti.
 
ABD’de yaşayan ve oyunculuk yapan Kuyumcu, buna rağmen 4 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmış ve geçtiğimiz Aralık ayında cezasını çekmek üzere cezaevine girmişti.
 
Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla 4 ayrı suçtan 2 yıl 8 ay hapis cezası alırken, Kuyumcu'nun ispat edilemeyen tek bir suçtan 4 yıl 9 ay hapis cezası alması vicdanları sorgulattı. Erdal Kuyumcu, cezaevine girmeden önce verdiği röportajda, suçsuz olmasına rağmen ceza almasını Rıza Sarraf davasına zemin hazırlamak için siyasi bir karar olduğunu savunmuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku