Gündem:
banner175
Eylem yapan işçilerin alamadıkları 3 maaşından 2'si ödendi
Karayolları 27. Şube Şefliği’ne bağlı olarak çalışan bir taşeron firmaya bağlı 50 işçinin 3 aydır maaş alamamalarını gerekçe göstererek yaptıkları eylem büyük ölçüde sonuca ulaştı.
 
İşçilerin iş bırakma eyleminin ardından Türk-İş’e bağlı Yol-İş sendikası harekete geçerek örgütlü olmamasına rağmen firma yetkilileri ve işçiler arasında köprü oldu.  Yol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Coşkun İz ve sendika yetkilileri Karayolları 2. Bölge Müdürü Yakup Dost ile görüşme sağlayarak müteahhit firma hakkında gelişmeler kaydetti.
 
Müteahhit firmanın 28 Ocak günü bir kısım ödeme yapmasına aracı olan sendika yetkilileri aynı zamanda taşeron olarak çalışan işçilerin kadrolu olması için görüşmeleri sürdürdüklerini belirtti.
 
Şube Başkanı Coşkun İz yaptığı açıklamada “Bugün bölge müdürümüz ile görüşme sağladık. Denkyol firması bugün işçilerimizin içeride kalan maaşlarını temin etti. İşçilerimiz zaten 2020 TL gibi komik bir rakama çalışıyor ancak bunu bile ödeyemiyorlar. Bizim bir diğer amacımız da yıllardır burada taşeron olarak çalışan işçilerimizin kadroya alınması. Bunun için de görüşmelerimizi sağlıyoruz” dedi.
Maaşlarının ödenmesi üzerine işçiler eylemlerini sona erdirerek, öğlen saatinde vardiyaya geri döndüler.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku