Gündem:
banner175
Farklı bir Engelliler günü
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutladı. “En Büyük Engel Sevgisizliktir, Engelsiz Bir Dünya İçin El Ele” sloganıyla düzenlenen etkinliklere, Denizli Vali Yardımcısı Halil Canavar, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve engelli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan program Atatürk Parkı önünde yaklaşık 1000 güvercinin uçurulması ile devam etti. Daha sonra engelli spor kulüplerinin katıldığı ve “Futbol’u Biz Yüreğimizle Oynarız” sloganıyla futbol maçları düzenlendi. Denizli Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen programda konuşan Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, “Beraber yaşadığımız toplumda engelimize göre değil yeteneklerimize göre değerlendirilmek istiyoruz” dedi.
 


“En büyük engel sevgisizliktir”
 
Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ise, en büyük engelin sevgisizlik olduğuna dikkat çekerek, “Fiziki engelleri sevgiyle paylaşarak el ele vererek hep beraber aşıyoruz. Ama kalplerde ve zihinlerde engel varsa bunları aşmak mümkün değil. Ama çok şükür Denizli bu konuda şanslı bir il. Şehir içi ulaşımdan spor müsabakalarına, istihdamdan kültür sanat faaliyetlerine kadar mehteran takımımızdan spor kulüplerimize kadar engelli bireylerimizin önündeki bütün engelleri kaldırmaya ant içtik. Bu konuda engel deyince her şeyi yapmayı gayret ediyoruz. Yeter mi tabi ki yetmez. Çünkü hayat gelişiyor ve değişiyor. Şimdiye kadar yaptıklarımızı asla yeterli görmüyoruz. İstiyoruz ki engelli kardeşlerimiz hayatın içinde olsun. Engelli kardeşlerimiz hayatın içerisinde olursa ancak o zaman toplum olarak görevimizi yapmış oluruz” dedi.
 
“Denizli özelinde çok iyi çalışmalar yapılıyor”
 
Türkiye’de engellilerin önündeki engelleri kaldırma noktasında çok önemli çalışmalar yapıldığına değinen Vali Yardımcısı Halil Canavar da, “Kamu kurum ve kuruluşları adeta baştan başa yeniden yapılandırıldı. Bu yeterlimi elbette yetersiz. En medeni ülkelerin sahip olduğu standartlara ulaşma ve o standartları aşma konusunda azimliyiz" dedi. Konuşmaların ardından müsabakalara geçildi. Programda,  Denizlispor Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Üstek, Denizlispor Yönetimi ve Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci’den oluşan takım ile Denizli Engelliler Spor Kulübü Ampute Takımı gösteri maçı yaptı. Daha sonra, Denizli Görme Engelliler Spor Kulübü, Denizli İşitme Engelliler Spor Kulübü ve Özel Çamlık Okulu Kulübü Özel Futbolcular minyatür sahada maç yaptı. İsmail Tosunoğlu İş Okulu mehteran gösterisinin de yapıldığı programda engelli grupları unutulmaz bir gün geçirdi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku