Gündem:
banner175
FETÖ evinde ‘bağlılık' notları
27 MADDE
Denizli’de FETÖ operasyonları kapsamında bir cemaat evinde örgütle ilgili notlara ulaşıldı. Bir okul defterine; örgüte tam bağlılığı temsil eden mütevelli olabilmekle ilgili notlar alındığı görüldü. Örgütte üst düzey görevlere gelebilmek için 27 maddelik mütevelli kurallarını uygulamak gerekiyor.
 
HİZMET’E BAĞLILIK
Bu kuralların içinde evinde ve işinde ahlaklı yaşamak, harama el uzatmamak gibi İslam’ın emirleri de bulunurken, araya serpiştirilen örgüt bağlılığı kuralları dikkat çekiyor.
 
MÜTEVELLİ KİMMİŞ?
Birinci maddede mütevellinin ne olduğu açıklanıyor ve “Mütevelli; yükün altına girip yük taşıyan kişidir. Şahsi hayatında dürüst ve güvenilir olmaktır” diye açıklanıyor.


TESLİM OL
İki sayfaya düzenli bir şekilde alınan notların içinde mütevelli olabilmenin en önemli şartlarından biri de örgüte tam bağlılık. Bununla ilgili 4’ncü maddede, “Hizmet’in prensibine teslim olunmalı” deniyor.
 
KENDİ SIKINTIN GİBİ HİSSET
Yine en önemli maddelerden birisi ise 10’ncu madde. “Hizmet’in sıkıntısını kendi sıkıntısı gibi hissetmeli” denilen madde oldukça dikkat çekici.
 
CİDDİ OL
Yine notlarda, haftalık yapılan toplantıların adabı da özetleniyor; “Yapılan meşrevete vaktinde gelmeli, haftalık görüşmelerde ciddi olmalı” deniyor.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku