Gündem:
banner175
FETÖ'nün Denizlili imamı Fuatavni hesabını yönetiyormuş

FETÖ’de Fettullah Gülen’in yerine geçeceği iddia edilen, örgütün 2 numarası ve ABD imamı bir Denizlili. Pelsilvanya’da Gülen ile birlikte yaşayan İsmail Büyükçelebi, son günlerde FETÖ ile ilgili ulusal medyada en çok yazılan isimlerden biri
 
ASLEN KIZILCABÖLÜKLÜ
Aslen Kızılcabölüklü olan Büyükçelebi’nin halen Denizli’yle bağlarını koparmadığı, hatta 17 - 25 Aralık sürecine kadar zaman zaman memleketine gelip gittiği öne sürülüyor. Büyükçelebi’nin Gülen Cemaati’nin kurucu beyin takımı arasında olduğu, ilk yıllardan beri Gülen’in yanından hiç ayrılmadığı da gelen bilgiler arasında. Büyükçelebi’nin örgütteki etkin yapısı nedeniyle Denizlili bazı isimlerin de yıllar önce cemaate girip yükselerek tepe kadrolara kadar geldiği öne sürülüyor. Bu iddiaları doğrulayan en önemli kanıtlardan biri de 17 - 25 Aralık’tan sonra deşifre edildiği iddia edilen Türkiye imamlarının arasında da birden fazla ilde Denizlili ismin bulunması.
 
İSMAİL BÜYÜKÇELEBİ KİMDİR?


FETÖ'nün elebaşısı Fetullah Gülen'den sonra, örgütün en etkili isminin İsmail Büyükçelebi olduğu söyleniyor.
 
Finans kaynakları ve eğitim kurumları ile ilgili tüm kararlarda söz sahibi olan Büyükçelebi'nin, Gülen'den sonra örgütün başına geçebileceği belirtiliyor. FETÖ yapılanmasında 12 imamdan biri olan İsmail Büyükçelebi'nin siyasiler ile Gülen arasında aracılık yaptığı ve uzun süredir ABD'de bulunduğu biliniyor.
 
ABD'de açtıkları vakıf ve kurumlarla ülkedeki akademisyenler, gazeteciler, bürokratlar, siyaset çevreleri ve iş adamlarıyla irtibat halinde olan terör örgütü, ihtiyaç duyduğu anlarda bu ilişkilerini devreye sokarak bilgi, haber ve reklam ile parasal kaynak ve hukuki imtiyaz elde edebiliyor.
 
İSMAİL BÜYÜKÇELEBİ'NİN FETÖ GEÇMİŞİ VE BAĞLANTILARI
Türkiye’den bilgi sızdırdığı için 9 kişi tutuklanmıştı. Bu isimlerden Mustafa Koçyiğit’in abisi olduğunu iddia eden biri , törerist fuatavni hesabını İsmail Büyükçelebi’nin içinde yer alan kişilerin yönettiğini söylemişti. Ayrıca FETÖ’nün çatı ekibinde yer alan İsmail Büyükçelebi’nin kim olduğu merak konusu oldu!
 
Fethullah Gülen'in imamlarından İsmail Büyükçelebi şu an Türkiye'de bulunmuyor. Yurtdışına giden isimlerden İsmail Büyükçelebi, Fethullah Gülen'in ilk yıllardan beri adamı. Onunla her türlü plan ve projeyi oluşturan akıl takımından. Cemaat yapılanmasının en büyük 12 imamından biri. FETÖ'nün  üst kadrosunda yer Alan İsmail Büyükçelebi’nin FETÖ hakkında Fethullah Gülen kadar bilgi sahibi olduğu biliniyor. Yıllar önce FETÖ’nün ana kadrosunda bulunan ve onlardan ayrılan Nurettin Veren, İsmail Büyükçelebi ile ilgli şunları söylemişti:
 
" Ama bu parlak görüşmelerden sonra, başarılı çalışmalardan sonra, Fethullah Hoca benden endişe etti. Benim devlet ricaliyle yakın temasım, her an irtibatta olmam, arkadaşlar arasında haset yarattı. “Neden siyasilerle Nurettin Bey görüşüyor” dediler. Bunu normal karşıladım. “Ekip halinde hareket edelim” dedim. Şerif Ali Bey’i, Latif Hoca’yı, İsmail Büyükçelebi’yi,  Alaaddin Kaya Bey’i alıp, Demirel ve Tansu Hanım’la görüştürdüm. Fotoğrafları da var. Onlara dedim ki, “Yurtdışına gittiğim zaman bu arkadaşlar size gelecek”. Bu arada, benim ön plana çıkmış olmam Hocaefendi’yi rahatsız etmişti, bu isimleri öne çıkarıp beni geriye çekmeyi düşünüyordu. Ben de onu büyük olarak görüyor ve bunu doğal karşılamıştım. Elimle bu isimleri Demirel ve Tansu Hanım’a götürdüm, tanıştırdım. Severek, inanarak götürdüm. Ama anladım ki, bunlar önceden planlanmış. Benim bu kadar ön plana çıkıp, kendisinin yerine geçeceğimi ya da bu işi berbat edeceğimi düşündü. Bu yüzden Gülen beni uzaklaştırmayı planlamış."
 
 

banner209
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku