Gündem:
banner175
Gençler 57. Alay Şehitleri için buluşacak
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıl Dönümü etkinlikleri yaklaşırken tüm yurtta hazırlıklar devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Çanakkale şehitlerimizi anmak ve onları yad etmek için her yıl yapılan “57. Alay Vefa Yürüyüşü” programı netleşti.

HAZIRLIK TOPLANTISI YAPILDI
Programla ilgili Valilik toplantı salonunda, Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk başkanlığında kurum temsilcilerinin katılımıyla hazırlık toplantısı yapıldı. 24-25 Nisan tarihlerinde yapılacak etkinliklerde Delikliçınar Camii bahçesinde çadır kuracak gençlere o günlerin atmosferi yaşatılacak. Şehitler dualarla anılacak ve programın sonunda 57. Alay Şehitleri Vefa Yürüyüşü düzenlenecek.

57. ALAY NE ANLAM İFADE EDİYOR?
57. Alay, Çanakkale Savaşı’nın başlangıcı olan Anzak Çıkarmasını durdurmak için 15 Nisan 1915 sabahı harekete geçen efsaneleşmiş Türk alayıdır. Yaklaşık 3000 kişiden oluşan subay ve askeriyle 57. Alay, kendisinden çok daha büyük bir düşman gücüne karşı saldırıya geçmiştir. Büyük bir mücadele örneği gösteren 57. Alayın mevcudunun büyük kısmı şehit düşmüştür.
Bu kahramanların anısına o günden beri Türk Ordusunda 57. Alay bulunmamaktadır. 57. Alay, dünya üzerinde en çok madalya sahibi olan alay olduğu için dünyanın en kahraman alayı olarak nitelendirilmektedir.
 
ÇANAKKALE’YE DENİZLİ’DEN 40 GENÇ GİDİYOR
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın öncülüğünde ülkenin her köşesinden gelecek gençler, büyük zaferin yaşandığı topraklarda buluşacak. Program için Denizli Gençlik Merkezine ayrılan kontenjan dahilinde 40 genç Çanakkale’ye götürülecek.
 
İBANOĞLU ŞEHİTLERİ ANDI
Toplantı sonrası kısa bir açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Çanakkale Savaşlarında destanlaşan 57. Alay ve bu topraklar için şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimiz için bir kez daha bir araya gelecek olmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti. İbanoğlu, bundan 102 yıl önce Çanakkale’de yazılan destanı, o destanın tüm kahramanlarını bir kez daha hürmetle, minnetle yad ettiklerini belirtti.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku