Gündem:
banner175
Gençlerden 57'nci Alay'a vefa
Denizli’de Gençlik Merkezinin organizasyonunda gençler, Çanakkale Şehitlerini anmak, onları yad etmek ve 57. Alay ruhunu birlikte yaşamak için buluşacak. 15 Temmuz Şehitler Meydanında buluşacak gençler, 24 Nisan Pazartesi akşamı izci kulüplerinin desteğiyle Delikliçınar Camii bahçesine kamp çadırları kuracak. O zor günlerin atmosferinin yaşatılacağı programda şehitler dualarla anılacak.
 
ŞEHİTLER İÇİN VEFA YÜRÜYÜŞÜ
Programın ikinci günü 25 Nisan Salı günü sabah namazı sonrası vatandaşlara 57. Alay’ın son yemeği olan kırık buğday çorbası ikramı olacak. Saat 08.30’da ise Delikliçınar Camii önünden Valilik binasına kadar protokol, Gençlik Merkezi üyesi gençler ve vatandaşlarında katılacağı Şehitler İçin Vefa Yürüyüşü gerçekleştirilecek.
                                                                                                                                 
57. ALAY NE ANLAM İFADE EDİYOR?
57. Alay, Çanakkale Savaşı’nın başlangıcı olan Anzak Çıkarmasını durdurmak için 15 Nisan 1915 sabahı harekete geçen efsaneleşmiş Türk alayıdır. 22 Şubat 1915’te 19. Fırka komutanı olan Yarbay Mustafa Kemal tarafından 57. Alaya törenle sancağı verilmiş ve 57. Alay bir gün sonra Çanakkale’ye doğru yola çıkmıştır.
Yaklaşık 3000 kişiden oluşan subay ve askeriyle 57. Alay, kendisinden çok daha büyük bir düşman gücüne karşı saldırıya geçmiştir. Mevcudunun üçte ikisini burada kaybeden alay, savaş ortalarında takviye edilmiştir. Galiçya Cephesinde de savaşan ve büyük bir mücadele gösteren 57. Alayın, mevcudunun büyük kısmı şehit düşmüştür.
Bu kahramanların anısına o günden beri Türk Ordusunda 57. Alay bulunmamaktadır. 57. Alay, dünya üzerinde en çok madalya sahibi olan alay olduğu için dünyanın en kahraman alayı olarak nitelendirilmektedir.
 
İBANOĞLU’DAN PROGRAMA DAVET
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Çanakkale Savaşlarında destanlaşan 57. Alay ve bu topraklar için şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimiz için bir kez daha bir araya gelecek olmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti. İbanoğlu, 24 Nisan Pazartesi akşamı ve 25 Nisan Salı sabahı yapılacak programa, zamanı müsait olan herkesi katılmaya, şühedanın izinden birlikte yürümeye davet etti.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku