Gündem:
banner175
Hayata artı katan çocuklar farkındalık için buluştu
Denizli Büyükşehir Belediyesi Down Kafe'de çalışan özel çocuklar, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü nedeniyle özel bir program hazırladı. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda düzenlenen programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Down Sendromu Derneği Başkanı Hayrettin Çakmak, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Down Kafe'de çalışan çocukların birbirinden güzel dans ve ritim gösterileri sunduğu programa Denizlili sanatçı Efe de mini konseri ile renk kattı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği şiir yarışmasında 1. olan Hakan Çakmak'ın "Annem" şiiri ise izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.
 


Türkiye'nin en güzel Down Kafe'si
 
Denizli Down Sendromu Derneği Başkanı Hayrettin Çakmak, 3 yıl önce 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü'nü de aynı meydanda kutladıklarını anlatarak, "O gün Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan, Down Kafe sözü vermişti. O kafe Başkanımızın sayesinde açıldı ve Türkiye'nin en güzel Down Kafe'si oldu. Burası çocuklarımıza mutluluk, iş, sosyalleşeme, farkındalık kapısı oldu. Sayın Başkanımız Osman Zolan'a ailelerimiz adına tekrar teşekkür ediyorum" dedi.
 
"Onların mutlulukları bizleri de mutlu ediyor"
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, "Çocuklarımızı çok seviyoruz, onlar özel ve güzel çocuklarımız. Kendilerine fırsat ve değer verildiğinde neleri başarabileceklerinin bir kısmını sizlere gösterdiler. Özel çocuklarımıza her zaman sahip çıkmamız gerekiyor. Bu, Denizli'de en üst seviyede yapılıyor, daha iyiye ve güzele gitme konusunda da gayretlerimiz var. Ama en büyük emek, en büyük gayret anne ve babalarımız ile çocuklarımızın. Onların mutlulukları bizleri de mutlu ediyor" diye konuştu.
 
"Tüm engelleri hep beraber kaldıralım"
 
Denizli'de 700 dolayında down sendromlu çocuk olduğunu ifade eden Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: "Başka engelleri olan insanlarımız ve çocuklarımız da var. Onların önündeki engelleri kaldırarak, onlara pozitif ayrımcılık yaparak, onlara imkan sunarak hep beraber mutlu bir Denizli inşa etmek için gayret gösteriyoruz. İnşallah birlikte daha güzel işlerin altına imza atmayı Allah'ım bizlere nasip etsin. Onların sevgisi her şeyin üstünde. Onların mutluluğunu görmek bizi en üst seviyeye götürüyor. Özel insanlarımıza daha çok imkan vermek için gayret göstereceğiz. Onlar mutlu odluğunda hepimiz mutlu olacağız. Tüm engelleri hep beraber kaldıralım." Konuşmanın ardından Başkan Osman Zolan, Denizli'yi çeşitli yarışmalarda temsil ederek dereceye giren özel çocuklara plaket verdi. 


 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku