Gündem:
banner175
Hayri Dev'i keşfeden Fransız araştırmacıdan Türkçe mesaj
Jerome Cler, Fransa Sorbonne Üniversitesi’nde etnik müzikler konusunda uzman bir araştırmacı. 1991 yılında alan araştırması için Türkiye’ye gelen ve yolu Çameli’ye düşen Cler, burada Hayri Dev’le tanıştı.
 
Dev’in atalarından gelen ezgileri ustalıkla bugüne taşıması, kendi yaptığı çam düdüğüyle müzie farklı bir lezzet katmasını ve üç telli sazını araştırmasına konu etti. Bu konuda bir araştırma yayınlayan Cler, Dev’i dünyaya tanıttı.  O güne kadar yerel bir sanatçı olan Dev’in büyüklüğü de bu araştırmadan sonra ortaya çıktı.
 
Dev, Cler’in araştırmasının ardından Fransa başka olmak üzere birçok ülkede konserler verdi.
 
Dev’i keşfeden onu dünyaya tanıtan ve belki de ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ onurunu almasını sağlayan isimlerden gelen Cler, ölümü karşısında çok üzüldü. Sosyal medya hesabından Fransızca ve Türkçe karışımı bir mesaj yayınlayan Cler; Türkçe olarak, “Koca usta, mekanın cennet olsun” dedi.
 
Facebook’taki profil resmine de Hayri Dev ile birlikte Çameli’de çekilen fotoğrafı koyan Cler, “Büyük usta, Hayri Dev, aramızdan ayrıldı... Ağustos 1991 ' de tanıştık ve tüm bu yıllar boyunca birlikte yürüdük... Mekanı cennet olsun” diye yazdı.

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku