Gündem:
banner175
Hıfzıssıhha Meclisi'nden yeni düğün kararları

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Ali Fuat Atik başkanlığında koronavirüs önlemlerini görüşmek üzere toplandı.
 
İçişleri Bakanlığı’nın düğünlerde uygulanacak tedbirler konulu yazısını ele alan Hıfzıssıhha Meclisi, sokak ve köy düğünlerinde yaşanan olumsuzlukları değerlendirdi.
 
Hıfzıssıhha Meclisi, sokak düğünleri, mevlüt ve sünnet gibi organizasyonların gereğinden fazla uzatıldığı ve kurallara uyulmadığı için yeni karar aldı.
 
Kararda, “Bazı yörelerde sokak veya köy düğünlerinin kına, gelin alma, konvoy oluşturma gibi faaliyetlerle üç güne kadar uzatıldığı, bu düğünlerde başta fiziki mesafe kuralı olmak üzere alınması gereken tedbirlere yeterince riayet edilmediği ve toplum sağlığının riske atıldığı görüldüğü için, salgının kalabalık ortamlardaki hızlı yayılımı göz önünde bulundurulduğunda; Köylerde ve/veya sokaklarda yapılan düğün (gelin alma, kına vs. dahil), nişan, sünnet düğünü vb. etkinliklerin süresinin aynı gün içerisinde kalacak şekilde en kısa sürede bitirilmesi esas alınarak en erken saat 10.00’da başlamasına ve en geç saat 24.00’da bitirilmesi istendi.
 
Kurallara uymayanlara, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verileceği, aykırılığın durumuna göre Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı ifade edildi.
                                                                
 
 
 

banner209
Anahtar Kelimeler
DenizliSokak Düğünleri
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku