Gündem:
banner175
Hıfzıssıhha Meclisi'nde bar-pavyon kararı. Sert önlemler geliyor
Denizli Hıfzıssıhha Meclisi Vali Ali Fuat Atik Başkanlığında toplandı, İçişleri Bakanlığı’nın bar, payvon-birahane ve gece kulübü gibi işletmeler hakkındaki genelgesini ele aldı. 

Kovid-19 salgını kapsamında faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan ve hâlihazırda kapalı olması gereken bazı gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulüplerinin, belediye veya il özel idaresine başvurarak faaliyet konularını değiştirdikleri ya da mevcut ruhsatlarına tali faaliyet alanı işleterek eski faaliyetlerine devam ettikleri ifade edildi. 

Bu bilgiler ışığında Hıfzıssıhha Meclisi yeni kararlara imza attı. Buna göre ana faaliyet konusu gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulübü olan umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin ana faaliyet konusunu değiştirerek kafe, restoran, lokanta vb. olarak faaliyet göstermek istemeleri durumunda İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik çerçevesinde eski ruhsatın iptal edilip yeniden ruhsatlandırma işlemi yapılması kararlaştırıldı. 

Ana faaliyet konusu gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulübü olup, belediye ve il özel idarelerine müracaat ederek 15 Mart 2020 tarihinden sonra eski ruhsatını iptal edip yeniden ruhsat alarak ana faaliyet konusunu değiştiren ya da ruhsatına tali faaliyet konusu ekleyen işyerlerinin kaymakamlıklar tarafından sıkı bir denetime tabi tutulmasının istendiği Hıfzıssıhha Meclisi kararında şu görüşlere yer verildi:

”Ana faaliyeti gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulübü olup sonradan ilgili yerel yönetime müracaat ederek ana faaliyet alanını değiştiren işyerlerine yönelik denetim faaliyetlerinin yoğunlaştırılmasına, bu denetimlerde faaliyet konusunu değiştirerek salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirleri devre dışı bırakacak şekilde eski faaliyetine devam ettiği tespit edilen işletmelerin İçişleri Bakanlığı’nın ilgili genelgeleri çerçevesinde derhal kapatılmasına, iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin ek 3. maddesi çerçevesinde ayrıca işlem yapılmasına, ana faaliyeti gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulübü olup ruhsatına tali faaliyet işleten işyerlerinin çalışmasına müsaade edilmemesine.

Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına.”

DÜĞÜNLER İLE İLGİLİ EK KARAR
Hıfzıssıhha Meclisi, bir süredir yeni düzenlemeler getirilen düğün organizasyonlarına yönelik ek kararlar da aldı. Buna göre, düğün ve nikahlarda paketli su servisi hariç ikramların yasaklanmasına ek olarak, düğün töreni yapılacak alan ile restoranı ayrı olan işletmelerde de yeme-içme ikramlarının yasaklanmasına karar verdi. 

Hıfzıssıhha Meclisi, düğün törenlerine ilişkin yayınlanan genelge hükümlerine uyuşması kaydıyla turizm işletme belgesi olan yerlerde de nikah merasimi şeklinde düğün organizasyonunun yapılmasına izin verdi. 

 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku