Gündem:
banner175
Hızıssıhha Meclisi'nden radikal ekmek kararları

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Hasan Karahan başkanlığında bir araya geldi, ekmek ile ilgili önemli kararlar aldı.
 
Korona tehlikesi nedeniyle ekmek satışlarına ilişkin kamuoyunda yükselen seslerin ardından konuyu masaya yatıran Hıfzıssıhha Meclisi, öncelikle pazar ve manav gibi yerlerde ambalajlı da olsa ekmek satışının kesinlikle yasaklandığı kararını verdi.
 
Fırından dağıtıma çıkacak ekmeklerin konacağı kasaların içerisine kasa ambalajı kullanılması zorunluluğu da getirilirken, ekmekler soğuduktan sonra bu ambalajın içine yerleştirilecek ve kullanılan kasa ambalajları tek kullanımlık olacak.
 
Ekmek ve ekmek çeşitlerinin satışında tüketicinin ürünü doğrudan alması da engellenecek. Ekmekler, satış noktasındaki görevlilerce tekli veya çoklu şekilde poşetlenerek ekmek dolabına yerleştirilecek, tüketici ekmeğe doğrudan temas etmeden alacak.
 
Ekmeklerin taşındığı araçlar ile ilgili de kararlar alan Hıfzıssıhha Meclisi, Denizli Fırıncılar Odası’nın belirleyeceği düzenli aralıklarla araçların dezenfekte edilmesi sağlanacak ve bu işlemler kayıt altına alınacak.
 
Koronavirüs bulaşma ihtimaline karşı fırınların ekmek ve ekmek çeşitlerini tedbir kararı sona erene kadar iade almayacak. Bu karar, ambalajlı ürünler için de geçerli olacak.
 
Hıfzıssıhha Meclisi, ayrıca ekmek dışında pazar yerlerinde simit, yufka, bazlama, gözleme, lokma gibi unlu mamullerin ve pastacılık ürünlerinin üretiminin ve satışının da yasaklanmasına karar verdi.
 
Pazar yerlerinde bisküvi, kuruyemiş, lokum, şekerleme gibi ürünler açıkta satılamayacak.
 
 
 

banner209
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku