Gündem:
banner175
Hükümlüler okullarda tadilat yapıyor
İşledikleri suçların ardından yargıladıkları mahkemelerden hüküm giyen, denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakılan hükümlüler, cezalarını kamu kurum ve kuruluşlarında ücretsiz çalışarak yerine getiriyor. Bu kapsamda hükümlüler adliye, okul, cami gibi kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılırken, uygulamayla hem kurumların ihtiyaçları gideriliyor hem de hükümlülerin kendilerini daha faydalı hissetmeleri sağlanıyor. Denizli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bu kapsamda kamu yararına 180 hükümlünün çalıştığı, bunlardan 110 kişinin Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde, 70 kişinin ise diğer 17 ilçede kamu hizmetini yerine getirdiği belirtildi.
 
 
Hükümlülerden mesleği kaynakçı, marangoz, boyacı, sıhhi tesisatçı ve inşaat ustası olanların seçilip, mobil tamirat ve tadilat ekibi oluşturulduğu belirtilirken, bu ekibin başında görevli 1 denetim memuru kontrolünde 1.5 ayda, Üçler İlkokulu, Fatih İlkokulu, Vakıfbank İlkokulu, Üçler Ortaokulu, Sevil Kaynak Ortaokulu ve Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün gerekli tüm tamirat ve tadilat ile boya işlemlerini yaptığı açıklandı. Mobil tamirat ve tadilat ekipleri özellikle okullarda, masa sandalye, dolaplar ile kapıların onarımı, okul bahçesinde bulunan çitler, bank ve kapıların kaynak ve boya işleri, oyun alanlarında bulunan pota ve kalelerin kaynak işleri ile okul iç ve dış ortamının genel temizliğini yaptı.
 
 
Mobil tamirat ve tadilat ekibinin yaptığı işlerinin çok beğenildiği, diğer okullar ile kamu kurumlarından da benzer işler için yoğun talep alındığını öğrenildi. Okullardaki tamirat işlerinin yapılması nedeniyle Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkilisine teşekkür plaketi verirken, Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil Elmas ise çalışan hükümlülere teşekkür belgesi verdi. Ramazan ÇETİN / DHA
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku