Gündem:
banner175
İmar barışı uyanıklarını ayıklamak için tapu işlemleri durduruldu
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca 8 Haziran 2018’de yürürlüğe giren ve 31 Aralık 2017'den önce yapılmış, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla hayata geçirilen İmar Barışı’nda çıkan ortaya suiistimaller Bakanlığı harekete geçirdi. Birçok ilde imar barışı ile ilgili tapu işlemlerini durdurdu.
 
YAPILAR, BEYAN EDİLENDEN FARKLI
Denizliaktuel.com’un aktardığına göre; 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılan, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı ek inşaat alanları içeren yapıların kapsarken çok sayıda fırsatçının bu tarihten sonra yeni yapılar inşa ettiği ortaya çıktı. Yapılan tespitlere göre kimileri kaçak yapısını imar barışı kapsamına almaya çalıştı, kimilerinde de mevcut evle, beyan edilen evin özellikleri farklı çıktı.
 
MÜFETTİŞLER İLLERE DAĞILDI
Birçok ilde belirlenen usulsüzlükler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Tapu işlemleri sırasında ve yapı ruhsatlandırmalarında görülen ihmaller üzerine Bakanlık illere müfettişler göndererek, İmar Barışı’ndan yararlanılan yapılar için tapu işlemlerini askıya aldırdı.
 
İÇİNDE DENİZLİ’DE VAR
Müfettiş gönderilen iller arasında Denizli’de var. Müfettişler, İmar Barışı’ndan yararlanan tüm yapıların iskan belgelerini ve binaları mercek altına aldı. Ruhsatlandırmada, yapının Aralık 2017’den önce bitirilip bitirilmediği ve mevzuata uygunluğu denetimden geçiriliyor.
 
CEZASI VAR
İl merkezinde durdurulan Tapu işlemlerinin askıya alınma durumu ilçelerde de var. 2018 veya 2019’da yaptıkları konutları, 2017 yılında yapmış gibi imar barışına başvuran şahıslar hakkında da kontroller devam ediyor. Devlete yanlış beyanda bulunanlar hakkında para ve hapis cezası gibi yaptırımlar söz konusu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku