Gündem:
banner175
İtfaiye teşkilatının 303 yıl gururu
Denizli Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Haftası ile itfaiye teşkilatının 303’üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir tören düzenledi. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törene; Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Gökoğlan, İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeli, itfaiye kıyafeti giyen minik öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada, canlarını ortaya koyarak milletin imdadına itfaiye teşkilatının haftasını kutladı. Başkan Zolan, "Keşke hiçbir olay yaşanmasın arzumuz bu ama hayatın gerçeğinde birçok felaketler, afetler, yangınlar, trafik kazaları var. Bu noktada vatandaşımız 'imdat' dediğinde günün 24 saati hazır vaziyette, imdat çağrısı geldiği anda saniye bile gecikme olmaksızın harekete geçecek siz değerli itfaiye çalışanlarımız var. Denizlimizin 52 ayrı noktasında milletimize hizmet etme amacı ile teşkilatlanmış bulunmaktayız" dedi.
 


"Sizlerle gurur duyuyorum"
 
Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ben sizlerle gurur duyuyorum. İtfaiyemiz gerçekten Türkiye’de örnek bir noktaya gelmiştir. Denizli'de konumlandığımız 52 noktada hiç ışık sönmüyor, itfaiyemiz 24 saat hizmet veriyor. Aynı şekilde araç ve gereçlerimiz de en son teknoloji kullanılıyor. Çünkü sizlerin ve kurtarmaya gittiğiniz vatandaşlarımızın can güvenliği çok çok önemli. Bu noktada itfaiyemiz Türkiye’ye örneksiniz. Birçok ilden buraya gelip eğitim alınıyor. Bilgi, eğitim ve tecrübenizle beraber bugüne kadar birçok olaya müdahale ettiniz, birçok canın kurtulmasına malın heder olmasına mani oldunuz. Bundan dolayı ben sizlere çok teşekkür ediyorum." 
 


Tatbikat gerçeği aratmadı
 
Konuşmanın ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın hazırladığı gösterilere geçildi. Nomeks ve temiz hava solunum setleri ile beraber tam donanımlı itfaiye kıyafetleri ile zeybek gösterisi sunan itfaiye erleri büyük beğeni topladı. İtfaiye teşkilatına dikkat çekmek ve itfaiye erlerinin söz konusu kıyafetlerle her ortamda çalışabileceğini göstermek için yapılan gösteri uzun süre alkışlandı. Başkan Zolan ve beraberindekiler daha sonra İtfaiye Haftası nedeniyle açılan stantta incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından itfaiyenin kaza yapmış bir araçta yaptığı kurtarma tatbikatı ve arama kurtarma timinin ellerinde Türk bayrağı ile yaptığı serbest pursik inişi ilgiyle izlendi. Etkinlikte Osmanlı döneminde yangınla mücadele eden tulumbacılar da tanıtıldı.





banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku