Gündem:
banner175
İzmir depreminde görev alan AKUT Denizli ekibi, takdir topladı
İzmir’de meydana gelen, 114 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği 6,9 büyüklüğündeki deprem, tüm ülkede yürekleri sarstı. Depremin ilk saatlerinde 26 kişilik ekibiyle bölgeye giden AKUT Denizli ekibi de kurtarma çalışmalarının bitirildiği açıklanıncaya kadar canla başla çalıştı. 

AKUT Denizli ekibi İzmir’in Bayraklı ilçesinde Barış Sitesi, Emrah Apartmanı, Rıza Bey Apartmanı ve Doğanlar Apartmanında kimi günler 15 saat çalışma yaparak destek verdi. 

Afetlere müdahalenin can ve mal kaybını azaltması bilinciyle hareket eden AKUT ekipleri zaman kaybetmeden afet bölgesinde görev aldı. AKUT, afet bölgesinde toplam 17 ekip, 268 gönüllü ve 3 arama köpeği ile arama ve kurtarma çalışmalarında görev aldı. 9 vatandaşımız, enkaz altından çıkarıp sağlık ekiplerine teslim eden AKUT gönüllüleri ayrıca 3 kedi ve 1 tavşanı kurtardı.

“İnsanları Herhangi Bir Yerde Tek Başlarına Ölmeye Terk Eden Bir Toplum Kendisini Kökten Yıkar”
Çalışmalarda ekibiyle birlikte görev alan AKUT Denizli ekip lideri Cengizhan Öztürk yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 “İnsanları herhangi bir yerde tek başlarına ölmeye terk eden bir toplum kendisini kökten yıkar. AKUT bir sivil toplum kuruluşudur ve nihai amacı da sosyal sorumluluk bilinciyle toplumsal meselelere duyarlılık, güvenli yaşam alanları sağlamak, zorda kalan her canlıya yardım elini uzatmaktır. Bizimle ortak bir şeyleri -ırk akrabalığı, ortak dili, dini, ortak ekonomik çıkarları- olan ve olmayan insanların ölümü ya da zor durumda kalması bizi ilgilendirir. Toplumun formları içindeki akrabalığın etkili bir biçimde tanınmasının ötesinde bir şey daha vardır ki o da muhtaç durumda olan bireylerin kardeşliğidir. Bu kardeşlik, farklı bireylerin görüş talimat ve kaynak mübadelesi ile değil hayat mübadelesi ile gerçek olur. Kişi kendini ötekini yutmak için ağzını açmış bekleyen ölümün yerine tamamen koyduğunda ötekinin kardeşi olur. Akrabalığın ötesindeki bu ortaklığı anlayabilmek için kendimizi, akrabalara en uzak durumda bulmamız ya da hayal gücümüz de kendimizi bu duruma yerleştirmeniz gerekiyor.”
Öztürk, kendilerine hep destek olan İzmir halkına da teşekkür ederken, “Deprem bölgesinde İzmir halkının çok duyarlı hareket etti. Görev alan 17 ekibimizden 268 gönüllümüzü kendi evlatları gibi bağrına basan, tüm ihtiyaçlarımızı anında ve eksiksiz olarak karşılayan güzel İzmir’in güzel insanlarına çok teşekkür ederiz” dedi. 




 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku