Gündem:
banner175
Jandarmanın bu eğitimleri hayat kurtaracak
Denizli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce düzenlenen ‘Motosiklet Kazalarını Azaltma ve Kazalarda Ölüm/Yaralanma Riskinin Düşürülmesi Projesi’ kapsamında ikinci seminer, Acıpayam İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı ve 90 öğrenci katıldı.
 
Motosiklet kullanan 16-20 yaş arası gençlerin bilinçlendirilmesi amaçlanan seminerde; jandarma trafik görevlileri müdahale ettikleri kazalardan elde ettikleri tecrübeleri öğrencilerle paylaştı.
 
UCUZ KASKLAR
Denizli Güvenli Sürüş Kontrol Sistemi platformu üyeleri, Jandarma Trafik Timleri, Motosikletli Jandarma Asayiş Timleri ve Büyükşehir Zabıta Motosikletli Ekibinin katıldığı seminerde, kask takmanın ve trafikte görünür olmanın önemi vurgulanırken, seminer sonunda, standart dışı bir kaskın kırılışı gösterildi.
 
NEREYE BAKARSAN MOTOSİKLET ORAYA GİDER
Seminerin ardından okul bahçesinde güvenli motosiklet kullanımı ise uygulamalı olarak gösterildi ve güvenli sürüşün önemli bir kuralı olan ‘Nereye bakarsan motosiklet oraya gider’ kuralı öğrencilere uygulamalı olarak gösterildi.
 
KAZALARIN YARISI TEK TARAFLI
Trafik Şube Müdürlüğü kayıtlarına göre motosiklet kazalarının yarısı tek taraflı olarak meydana geliyor. Bu eğitimlerle, güvenli kullanım ile motosiklet sürücüsünden kaynaklanan kazalarda azalma sağlanması hedefleniyor.
 


BU OKULDAN BİR ÖĞRENCİ MOTOSİKLEK KAZASINDA ÖLDÜ
Denizli İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada eğitimin gayesi şöyle belirtildi:
“Yapılan kaza analizleri sonucunda motosiklet kazalarının Acıpayam, Çameli ve Serinhisar ilçelerinde yoğunlaştığı görülmektedir. Son beş yıl içerisinde meydana gelen ölümlü kazalarda (24) motosiklet sürücüsü hayatını kaybetmiştir, ölenlerin (13)’ü Acıpayam bölgesindendir. Hayatını kaybedenlerden birisinin Acıpayam İmam Hatip Lisesi öğrencisi olduğu öğrenilmiştir.
Proje ile birlikte; kask takma oranının artırılması, motosikletlerin trafikte görünürlüğünün sağlanması, güvenli sürüş bilinci kazandırılması amaçlanmaktadır.
Denizli İl Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü, motosiklet kullanıcılarına yönelik (20) eğitim seminer planlaması yapmıştır. Proje, Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Şube Müdürlüğü ile ortak yürütülmektedir. Acıpayam, Çameli ve Serinhisar bölgesinde yaklaşık 2000 sürücüye ulaşılması hedeflenmiştir”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku