Gündem:
banner175
Kahramanlar o geceyi anlattı
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında  15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbeci askerlerine karşı kahramanlık örneği sergileyen isimler, yaşadıklarını Denizli'de vatandaşlarla paylaştı. Programa Vali Yardımcısı Celalattin Cantürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve kurum müdürüleri katıldı.
 
Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliği yaptığı, 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen programa Rukiye Dağ, Danyal Şimşek ve Türkan Güder katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Veysel Çelikdemir'in "15 Temmuz" temalı kum sanatı gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı.
 
Demokrasi Kahramanları sahneye davet edilmeden önce 15 Temmuz gecesi kameralara yansıyan görüntüleri sinevizyonda gösterildi.
 
“TANKLARIN EGZOZLARINI ELBİSELERİMİZLE KAPATTIK”
15 Temmuz gecesi tankların egzozunu kapattıklarını söyleyen Danyal Şimşek, 'Araçlarla Basın Ekspres Yolu'nu trafiğe kapattık. Bu sırada tanklar bizi geçip havaalanına gitmeye çalışıyordu. Tankların önüne geçerek onları durdurmaya çalıştık. Tanklar yavaşlayınca birisi tankların egzozunun kapatılırsa duracağını söyledi. Onun ardından herkes elinde ne varsa egzozu tıkamaya başladı. Sopa, ayakkabı, pet şişe ne bulursak tıkamaya çalıştık. 3-4 dakika sonra da tank durdu. Ardından tankın kapağı kendiliğinden açıldı. İçeriden dumanlar çıkmaya başladı. Egzoz tıkanınca duman içeri gitmiş. Bu şekilde birçok tankı durdurabildik" dedi.
 
“MASKELİ BİR GRUP ASKER ATEŞ AÇMAYA BAŞLADI”
15 Temmuz gecesi Kazan ilçesinde darbecileri durdurmak için gittikleri Akıncılar üssünde kurşunlara maruz kalıp eşi şehit kendi ve oğlu gazi olan Türkan Güder ise o gece yaşadıklarını şu şekilde anlattı, " O gece eşim ve oğlum darbe girişiminin olduğunu öğrenince Akıncılar üssüne gitmişler. Ardından ben de Akıncılar üssüne gittim. Oradaki askerleri durdurmaya çalışıyorduk. Askerlere gerekirse sabaha kadar burada nöbet tutacağımızı söyledik. Sonra maskeli bir grup asker ateş açmaya başladı. Ben de oğlumun üstüne yattım. Kurşunlarla hem ben hem oğlum yaralandık. eşim grubun önündeymiş o daha ağır yaralandı. Sonrasında beş gün hastanede tedavi gördü ama maalesef eşimi kaybettim. Eşim şehit oldu ben ve oğlum darbeci askerlerin kurşunlarıyla yaralanıp gazi olduk. Ama daha önemli olan ülkemin bu darbecilerden kurtulmasıydı. Ülkemizin geleceği kendi canımızdan ve malımızdan daha önemli" diye konuştu.
 
 
“EŞİMİN ŞEHİT OLACAĞINI BİLSEYDİM BİR AN BİLE OLSUN ELİNİ BIRAKMAZDIM”
 
15 Temmuz darbe girişiminde eşini yitiren Rukiye Dağ da "15 Temmuz'da içimizden sandığımız, asker kılıklı teröristler bizi sırtımızdan vurdu. Kanlı bir darbeydi. Rabbim bir daha öyle geceleri yaşatmasın" dedi.
 
Eşi Cuma Dağ'ın o gece son kez, oğluyla fotoğraf çekildiğini dile getiren Dağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı yayın konuşması sonrasında darbecilere engel olmak için sokağa çıktıklarını ifade etti. Rukiye Dağ, "Eşimle aramda 5 metre varken helikopterden açılan ateşle eşim şehit oldu. Bilseydim şehit olacağını bir an bile olsun elini bırakmazdım" şeklinde konuştu.
 
Programın sonunda 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarına, Demokrasi Kahramanlarına Türk Bayrağı takdim edilirken, vatandaşlar Kahramanlarla hatıra fotoğrafı çektirdiler.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku