Gündem:
banner175
Kazıkbeli Zaferinin 870'nci yılı
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 870 yıl önce Türklerin zaferi ile sonuçlanan ve Anadolu'nun Türklerin yurdu olmasında büyük önemi bulunan Kazıkbeli Savaşı için anma etkinlikleri düzenliyor. 1148 yılında Cankurtaran Honaz Milli Parkı yakınlarındaki Anıttepe'de, Alman ve Fransız ordularından oluşan haçlı seferine karşı kazanılan zafer için düzenlenen anma etkinlikleri 2 gün sürecek. Bu kapsamda 6 Ekim Cumartesi günü saat 11:00’de, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda “Taştaki Türkler, Tarihin Sessiz Tanıkları ve Memleket’ten” ve "Kazıkbeli Savaşı ve Denizli’de Türk Kültür Tarihi Bulguları" adlı sergi açılacak.
 
Cankurtaran'a ücretsiz servis
 
7 Ekim Pazar günü saat 11:00’de başlayacak anma etkinliklerinde ise Anıttepe'de  Kazıkbeli Savaşı'nda yaşamını yitiren şehitler için saygı yürüyüşü yapılacak. Prof. Dr. Turgut Tok'un “Tarihe Dokunmak: Kazıkbeli Savaşı” sunumunun ardından tören alanında Oğuz Boyları’nı temsil eden çadırlar ziyaret edilecek. Halkoyunları ve mehteran gösterilerinin yanı sıra İsmail Barkan, Ahmet Algün, Hacer Çekmen ve Fuat İlhan konserleri gerçekleştirilecek. Çeşitli ikramların sunulacağı program Cankurtaran Milli Parkı Piknik Alanı’nda gerçekleştirilecek. Programı takip etmek isteyenler için ise Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) önünden 7 Ekim Pazar günü sabah saat 10.00'dan itibaren ücretsiz otobüsler hareket edecek.
 
"Geçmişimizi unutmamamız gerekiyor"
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk tarihinin zaferlerle dolu bir geçmişe sahip olduğunu belirtti. Başkan Osman Zolan "Geçmişimizi unutmamamız gerekiyor. Geçmişte yaşananları tam anlamıyla bilmemiz ve hissetmemiz gerekiyor. Bunun da yolu atalarımızı, ecdadımızı yad etmek ve onların yaptığı işleri bilmek ve anmaktan geçiyor. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Ruhları şad olsun. Kazıkbeli Savaşı anma etkinliklerimize tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku