Gündem:
banner175
Kıbrıs gazilerine KKTC'den madalya ve berat
Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezindeki törende konuşan Vali Hasan Karahan; “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümetinin tevcih ettiği madalyaları bugün hak sahiplerine gecikmeli de olsa takdim edeceğiz. Bu sebep ile bir araya geldik. Bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyoruz. Denizli’nin vatanseverlik duygusu memleketimiz davası olunca bir araya gelmesi tüm Türkiye’ye örnek olmuştur. Bugün de tekrar yaşıyoruz. Kıbrıs Harekatı tabi bizim tarihimizin dönüm noktası. 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin 51 yıl sonra 1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı sonrası Yavru Vatan olarak anılan KKTC vatandaşlarının garantörü ülkemizdir.  Bugün Ülkemiz Suriye’de Kuzey Irak’ta operasyon yapabiliyorsa onun temeli 1974 yılında sizlerin o zaman canıyla bedeniyle mücadele ettiği Kıbrıs Barış Harekatı’nın sonucudur. Onun için sizlerin önünde tekrar saygıyla eğiliyor, teşekkür ediyorum. Ülkemiz bundan sonra da nerede bir haksızlık ve zulüm varsa ise orada mazlumların yanında olmaya devam edecektir. Vefat eden gazilerimize ve Vatanımız için canını veren tüm kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyor Allahtan rahmet diliyorum. Siz gazilerimize de ailelerinizle beraber sağlıklı mutlu bir ömür diliyorum. Haklarınızı helal ediniz.” dedi.
 
Ardından, 159 Gazi ve gazi yakınına Milli Mücadele Madalyaları ve Beratı Vali Hasan Karahan ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.
 
Kıbrıs Barış Harekâtına katılarak “Gazilik” unvanı alan vatandaşlarımıza Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele Madalyası verilmesi uygun görülmüştür. Söz konusu madalyaların tevcih işlemleri KKTC’nin bütün illerimizde temsilciliği bulunmadığı için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının destekleri ile tevcih işlemlerinin yapılması KKTC Büyükelçiliği tarafından talep edilmiş olup Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca destek verilmesi ile düzenlenmiştir.
 
KİMLER KATILDI
Vali Hasan Karahan,  11 'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Albay Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Metin Düz, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürü Süleyman Erdoğan,  Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar ile Devlet Övünç Madalyası alacak olan Gazi ve Gazi yakınları katıldı. 
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku