Gündem:
banner175
Koronavirüs mücadelesinde yeni dönem
Denizli Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Ali Fuat Atik başkanlığında toplandı. Mecliste, İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs salgınıyla mücadelede aldığı son kararları masaya yatırdı. 

Hıfzıssıhha Meclisi kararına göre, hastalığı ağır seyreden vakalar dışında koronavirüs belirtisi gösteren hastalar ile temasta olduğu kişilerin numuneleri evlerinde alınacak, izolasyon süreçleri evlerinde izlenecek. Koronavirüs tespit edilen kişilerin tedavileri de evlerinde yapılacak. 

İzolasyona tabi tutulan kişi bilgileri İl Sağlık Müdürlüklerinden temin edilerek, özellikle ilk 7 günlük süre içerisinde izolasyon şartlarına uyulup uyulmadığının kaymakamlıklar ve güvenlik güçleri tarafından birebir takip edilmesi ve sıklıkla denetlenmesi sağlanacak. 

İl merkezinde vali yardımcısı ve ilçelerde kaymakamlar başkanlığında “Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulları” oluşturulacak, hasta, yatan hasta, ağır hasta ve izolasyondaki kişi sayısındaki değişimin bire bir takip edilecek.

Hastalığın erken dönemde tespiti ve izolasyon sürecinin başlatılabilmesi için vatandaşlarımızın kendilerinde ilk belirtileri hissettikleri anda sağlık kuruluşlarına başvurmaları yönünde bilgilendirilecek.
 
İl bazında hasta, yatan hasta, ağır hasta ve izolasyondaki kişi sayısındaki değişimin takip edilecek, artış ve azalışlara göre gerekli tedbirler alınacak.

Düğün, nişan, sünnet gibi organizasyonlarda maske kullanımı ile fiziki mesafeye uyulması kurallarına aykırı durumlara kesinlikle müsaade edilmeyecek.

KURALLARA UYMAYANLARA AĞIR CEZA    
Hıfzıssıhha Meclisi’nin aldığı kararların uygulanıp uygulanmadığı kontrol edilecek. Yapılan denetimlerde kurallara uymayanlar ilkinde uyarılacak, ikinci ihlalde ise para cezası uygulanacak. Aynı ihlalin 3. kez yapılması durumunda ise geçici süreyle faaliyet durdurma cezası verilecek. 

TAZİYE ZİYARETLERİ YENİDEN YASAKLANDI
Hıfzıssıhha Meclisi’nin aldığı dikkat çeken kararlardan biri de Evlerde ve açık alanlarda taziye yapılmasının yasaklanması oldu. Konuyla ilgili camilerden, “Kıymetli hemşehrilerimiz. Salgın tehlikesi devam etmektedir. Yapılan tespitlerde salgının taziyelerden daha fazla yayıldığı anlaşılmıştır. Taziyelerimizin salgın döneminde toplu şekilde hiçbir ortamda yapılmaması kararı alınmıştır. Cenab-ı Allah tüm geçmişlerimize rahmet eylesin” anonsu yapılacak.

COVID-19 TESTİ VE NUMUNE ALMA İŞLEMLERİ
Güvenli Turizm Sertifikası alınmasının zorunlu olduğu 50 oda ve üzeri konaklama tesislerinde, ikamet adresi yurtdışında olan misafirlerin talebe bağlı olarak Covid-19 testi yaptırabilmelerinin numune almak için eğitim almış sağlık personeli ile sağlanması veya numune almak için yetkin bir sağlık kuruluşu ile anlaşmalı olarak hizmet vermeleri sağlanacak. Numune alınan misafirler için izleme kayıtları tutulacak. Sağlık personeli sayısı haftanın her günü hizmet verecek şekilde ve tesis kapasitesine uygun olarak belirlenecek. Numune alınma işlemleri için her türlü hijyen ortamı, kişisel koruyucu ekipman ve tıbbi atıkların diğer atıklardan ayrı bertarafı için gerekli tedbirler işletme tarafından sağlanacak.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku