Gündem:
banner175
Kültürel miras korunmuyor ama Mimar Sinan taklidi camiler çoğalıyor
Oda adına yapılan açıklamada, Mimar Sinan’ın büyük bir usta olduğunun altı tekrar tekrar çizilirken, günümüzdeki yaklaşım da eleştirildi. Açıklamada, “Sinan’ın mirası; mimar olarak kente ve topluma karşı sorumluluklarımızı hatırlatan toplumsal bir kültür öğesidir. Bütünlük içinde korunması gereken bu miras ve eserler, günümüzde sermaye ve finans odaklı, yapılı çevre kültürünü modern çağa taşıyamayan kamusal politikalar aracılığıyla tahrip edilmekte; Büyük Usta’ya öykünen, Sinan taklidi cami mimarlığı tekrar tekrar üretilmektedir” denildi.
 
Kültürel mirasın korunması için rant hesabından vazgeçilmesinin belirtildiği açıklamada şu ifadeler yer verildi:
“Cumhuriyet devrimi ve genç Türkiye’nin modernleşme sürecinde; kültürel varlıkların tespiti, korunması ve gelecek nesillere aktarılması için alınan tedbirler ve yürütülen çalışmalar terk edilmekte, insanlık mirası olan mimari ve kültürel mirasımız tutarsız ve rant odaklı planlama politikaları nedeniyle geri dönülemez biçimde zarar görmektedir.” (Görsel kaynağı: Bilgideryam.com)
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku