Gündem:
banner175
Meyve suyu atıkları Menderes'te yine balıkları öldürdü
Konuyu, Bekillili Mahmut Divarcı hem sosyal medya hesaplarından hem de yönettiği Bekilli.net sitesinden gündeme getirdi. Divarcı’nın aktardığına göre; Çal İlçesi, Akkent Mahallesi ve Bekilli İlçesi nırlarından geçen Büyük Menderes Nehri’nin durumu hiç iç açıcı gözükmüyor.
 
Vatandaşların en büyük iddiası ise nehrin kirlenmesine en büyük etken bir fabrika atıklarının Menderes’e bırakılması sebebiyle oluşması. Suyun simsiyah olması ve o şekilde akmasının yanı sıra farklı noktalardaki balıkların hızla ölüyor olması da tehlikenin hangi boyutlara ulaştığını gözler önüne seriyor.
 
Ege Bölgesinin en büyük nehri olan Büyük Menderes’in son günlerde başı kirlilik ile dertte. Nehrin Bekilli İlçesi sınırları içinde kalan bölgede kirlilik hat safhaya çıkarken çevrede toplu balık ölümleri görülmeye başladı. Çevrede yaşayan vatandaşlar kirliliğin Akkent Mahallesindeki fabrikadan kaynaklandığını iddia ederken yetkililiklerin bir an önce bu duruma müdahale etmesini istiyor.
 
Özellikle Akkent Mahallesi -Bekilli İlçesi sınırlarında simsiyah bir tabakayla kaplanmış durumda.  Mahalle sakinleri bu kirli suyun sadece bölge halkını değil herkesi zehirlediğine vurgu yaparak, “biz tarlalarımızı buradan suluyoruz. Tarlalarda yetişen ürünlerde pazarlarda satılarak vatandaşlara ulaşıyor.  Bu su herkesi zehirliyor. Yetkililerin bir an önce önlem almasını istiyoruz.” İfadelerini kullanıyor.

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku