Gündem:
banner175
Önergeye Denizli'de 12 örgütten tepki
Cinsel istismar failinin mağdur ile evlenmesi halinde verilen cezaya ilişkin hükmün açıklanmasının ertelenmesi ile ilgili kanun teklifine bir tepki daha geldi.
Denizli Barosu, Türk Kadınlar Birliği Denizli Şubesi, Kadın Haklarını Koruma Derneği Denizli Şubesi, Denizli Kadın Platformu, Denizli Soroptimist Kulübü, Denizli Koruyucu Aile Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, TOSYÖV, GİKAD, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Cumhuriyet Kadınlar Derneği, Down Sendromu Derneği ve Denizli Otizm Derneği, ortak bir açıklamayla teklife tepki gösterdi.
 
Denizli Barosu önünde yapılan açıklamayı, sivil toplum örgütleri adına Denizli Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Özge Abakay okudu.
Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Kadına ve çocuğa yönelik aile içi şiddet, cinsel istismar ve cinayet suçlarının her geçen gün arttığı ülkemizde; cinsel istismara uğrayan çocuğun evliliğe zorlanmasına ve evlilik kurumsallığı içinde türlü şiddete maruz kalmasına, faillerin serbest kalmasına neden olacak bu düzenleme kabul edilemez. Bu anlayış, çocuk istismarının kurumsallaşması sonucunu doğurur. Bu düzenleme toplum yararına değildir. Kamuoyunu, tecavüzün, istismarın suç olmadığına ikna etme çabasının sürmekte olduğu açıktır. Bir yalanı 100 kere söyleyince doğru olduğuna inanacağımızı sanan insanlık düşmanlığına, hak adalet düşmanlığına; evrensel değerlere ve tüm kazanımlara küfrü marifet sayanların yozluğuna karşı ancak birlikte mücadele edersek çocuklarımızı koruyabiliriz. Asla unutmayalım, getirilmek istenen düzenleme 15 yaşından küçük çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarına yöneliktir ve yaş konusunda bir alt sınır da yoktur. Çocukların çaresizliğinden faydalanmaya çalışanları, çocukluğu yok etmeye çalışanları durduracağız. Dünya Çocuk Hakları Günü arifesinde bu utanç hepimizindir. Bugün toplumun tüm kesimlerine, barolara ve tüm sivil toplum kuruluşlarına düşen görev, bu iğrenç suça ortak olmamak ve getirilmeye çalışılan anlayışa dur demektir. Çocuk istismarına ‘Dur’ diyelim. Çocuk istismarına, tecavüze sessiz kalma Türkiye!”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku