Gündem:
banner175
Otoyoldan Aydın'a gitmenin maliyeti ne olacak?
Karayolları Genel Müdürlüğü’nde yapılan ihaleye iki konsorsiyumun başvurduğu 154 kilometrelik Denizli-Aydın otoyolu, ihalenin onaylanmasının ardından yapılmaya başlanacak.
 
Otoyol, İzmir ile Antalya’yı birbirine bağlamayı ve yolu kısaltmayı hedefliyor. İhalesi yapılan bölüm ise Denizli-Aydın bağlantısı olarak tanımlanıyor. Aydın’dan başlayacak otoyol, Çardak üzerinden Burdur sınırına kadar alanı kapsıyor. Burdur ile Antalya arasındaki bölüm ise ayrıca ihale edilecek.
 
Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tutaş, herkesin merak ettiği ‘geçiş ücreti ne kadar olacak?’ sorusunun cevabını ihale dosyalarını teslim alırken açıklamış, “Geçiş ücretleri otomobil ve kilometre bazında 5 avro/sent olarak ücretlendirilecektir” demişti. Denizliguncel.com olarak, açıldıktan sonra yolu kullanma ücretinin ne kadar olacağını hesaplamaya çalıştık.
 
OTOYOLDAN GİTMEK KAÇA PATLAYACAK?
Yine Tutaş’ın verdiği bilgiye göre yapılacak yolun uzunluğu 154 kilometre… Bu; Çardak Söğüt’e kadar olan bölümün uzunluğu…
 
Tutaş’ın açıklamasından anlaşılan ise otomobil kullanıcılarından kilometre başına 5 sent talep edilecek. Yani yolu baştan sona geçen biri 154 kilometre için 7,7 euro ödeyecek.
 
Uygulamanın henüz nasıl olacağı netleşmedi ancak, Yap-işlet-devret modeliyle yapılan diğer projelere bakıldığında, girdiğiniz gişe ile çıktığınız gişe arasındaki kilometre hesabı yapılarak ücret  ödeyeceksiniz.
 
Bu hesaba göre; Denizli merkezden giren biri Aydın gişelerine kadar 110 kilometrelik yol için 5,5 euro para ödeyecek.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku