Gündem:
banner175
Pamukkale ayda bir kez halka ücretsiz olsun
DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, müze ve ören yerlerini ziyarette Pamukkale'nin yeni bir rekora imza attığını, geçen yıl yaklaşık 1.5 milyon kişiyi ağırladığını söyledi. Bu dönemdeki ziyaretçi sayısının 2016 yılına göre yüzde 53 arttığını, rekor artışın turizmcileri memnun ettiğini belirterek, 2017 yılının yıldızının Pamukkale olduğunu dile getirdi. Açıklamasında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü'nün (DÖSİMM) 153.5 milyon lira muhammen bedelle gerçekleştirdiği ören yeri ve müze ihalesinin 235 milyon lirayla tekrar yapılacağını belirten Şen, söz konusu artışın Pamkkale'ye giriş ücretlerinde zam beklentisini oluşturduğunu, bunun da tedirginlik yarattığı belirtti.
 
Ören yeri ve müzelerin vatandaşlara ayda bir ücretsiz olması gerektiğini söyleyen Şen, "Kültür ve doğal varlıklarımızın yeni nesillere tanıtılabilmesi, geleceğe korunarak taşınabilmesi ancak vatandaşlarımız tarafından bilinçli bir şekilde tanınmasıyla olacaktır. İhale şartnamesinde otoyollar ve köprülerin ücretsiz olduğu günlerde ören yerlerinin de ücretsiz ziyarete açılması uygulamasının yer almasını ve çoğu Avrupa ülkelerinde gördüğümüz ayda bir pazar günü ören yeri ve müzelerin vatandaşlarımızın ziyaretine ücretsiz olmasını talep ediyoruz. Özellikle Denizli bölgesinde 35 TL'lik Pamukkale örenyeri giriş ücretinin yüksekliğinden dolayı yıllardır burayı ziyaret edemeyen ve bunu sıklıkla dile getiren vatandaşlar, Pamukkale'den daha da uzaklaşabilir. Ayrıca 2018 yılı tur bütçesi yapan acenteler içinde bu yapılabilecek fiyat artışı sıkıntı yaratabilir" dedi. Ramazan ÇETİN / DHA
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku