Gündem:
banner175
Pamukkale için Yamaç Paraşütü yönergesi hazırlandı
Pamukkale’de 3 Haziran pazar günü dengesini kaybederek düşen yamaç paraşütünde yolcu olarak bulunan Güney Koreli Seo Yun Seok’un hayatını kaybetmesi, Denizli Valiliği ve Pamukkale Kaymakamlığfnı harekete geçirdi. Motorlu ve motorsuz hafif hava araçlarının uçuşlarının kimler tarafından ve nasıl denetlendiği tartışmasını gündeme getiren kazanın ardından Pamukkale Kaymakamlığı, Yamaç Paraşütü Uçuş Yönergesi hazırladı.
 
Türk Hava Kurumu, TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu, Uçuş Kontrol Heyeti, Pamukkale Kaymakamlığı, Pamukkale İlçe Spor Müdürlüğü, Türkiye Hava Sporları Federasyonu İl Temsilcisi, Pamukkale Belediyesi ile iniş parkurlarında işletmeci firmaların görüş ve önerilerinin İlçe Sportif Turizm Kurulu’nun değerlendirilmesi sonucunda hazırlanan yönerge 32 sayfadan oluşuyor.
 
Vali Haşan Karahan’ın onayı ile 13 Haziran’da yürürlüğü giren yönerge kapsamında 5 kişilik Uçuş Kontrol Heyeti oluşturuldu. Heyet, Pamukkale’de yelken kanat ve yamaç paraşüt uçuş faaliyetlerinin kontrolünü ve denetimini gerçekleştirecek. Güney Koreli Seo Yun Seok’un yaşamını yitirdiği yamaç paraşütü kazası sonrası Denizli Valiliği’nin Pamukkale’de yamaç paraşütü uçuşlarına yasak getirmişti.
 
 
Bugün Vali Hasan Karahan imzasıyla yayınlanan açıklama ile kurallara uyan kurum ve pilotların uçuşlarının tekrar başladığı bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “Yamaç Paraşütü Uçuş Yönergesinde belirtilen her türlü belgeye sahip olmak ve aranan şartları taşımak kaydıyla A Grubu işletme belgeli seyahat acentalarının Türk Hava Kurumu Temsilcisinin koordinesinde olmak şartıyla Ticari Yamaçparaşütü ve Yelkenkanat uçuşlarına Pamukkale Kaymakamı başkanlığında oluşturulan Pamukkale İlçe Sportif ve Turizm Kurulu’nun 13 Haziran 2018 tarihinde aldığı karar ile 14 Haziran 2018 tarihinden itibaren izin verilmiştir” denildi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku