Gündem:
banner175
PAÜ rektör adayları YÖK'e görüşmeye çağrıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulmadan önceki son aşama olan görüşmeler sonrası yeni rektör belirlenecek. Görüşmelerle ilgili en ilgihç yorum, Denizli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kaya’dan geldi.
 
Kaya, Yunus’un dörtlüğü ile PAÜ rektör adaylarını yorumladı, “Mertler ve merdaneler ortaya çıkacak” dedi.
 
Kaya’nın yazısı şöyle:
 
Başbakan Binali Yıldırım, medya temsilcileri ile buluştu ve gazetecilerin soruları yanıtladı. Başbakan Yıldırım, OHAL kapsamındaki KHK ile bazı akademisyenlerin ihracı konusunda ise ''Haksızlık varsa düzelecek. Maalesef bazı yöneticiler geçmiş hesaplarını görüyor'' şeklinde konuştu. Yıldırım’ın bu açıklaması Denizlili “Mağdur PAÜ’lü” akademisyenler arasında büyük ilgi ve heyecanla karşılandı. Yıldırım ayrıca, siyasetteki ByLock iddiaları konusunda ise ''İstihbarattan gelen bu yönde bilgi yok. Eğer MİT beni yanılttıysa bunun bedeli ağır olur'' ifadesini kullandı.
 
SAYIN BAŞBAKAN YARAMIZA PARMAK BASTI
 
Başbakan Binali Yıldırım dün, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleri ile yaptığı toplantıda kendisine “KHK ile bazı akademisyenlerin ihracı konusunda” gelen bir soru üzerine; adeta bu açıdan yüreği yanık durumda olan Denizli ve Pamukkale Üniversitesi için konuştu. FETÖ Operasyonlarına bağlı ülke genelinde yapılan “Akademisyen İhraçları” ile ilgili en fazla “mağduriyet iddiası” gelen üniversiteler arasında yer alan PAÜ’lü mağdurlar, “Sayın Başbakan adeta bizim yaramıza parmak bastı, sanki bizim için konuştu” yorumları yaptı. 
 
ADAYLAR BUGÜN ÇIKIYOR MEYDANE
 
Heyecan içinde yeni Rektörü’nün atanmasını bekleyen Pamukkale Üniversitesi’nin “Rektör Aday Adaylarının” en ciddi ilk sınavı, yani YÖK Randevusu bugün gerçekleşiyor. Eski Rektör Hüseyin Bağcı’nın görevden alınmasından sonra, YÖK tarafından PAÜ’ye Rektör atanan Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere 20’nin üzerinde Rektör Aday Adayı’nın bugün YÖK’de ikili görüşmelere alınacağı bildirildi. Kısacası Yunus’un da “Her kim merdane, gelsin meydane. Kalmasın cane, kimde hüner var..’ şeklinde dediği gibi; önümüzdeki üç beş gün içerisinde “kimde ne hüner varsa” tam anlamıyla ortaya serilecek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim ve tercihine gönderilecek ilk 3 isim belli olacak. (Yunus Emre’nin dörtlüğünün devamında da dediği gibi; “Yunus sen bunda meydan isteme, Meydan içinde merdaneler var..” sözü tam anlamıyla hayata geçirilmiş olacak. Mertler ve Merdaneler kimmiş ortaya çıkmış olacak)
 
TAVASLI ADAY SAYISI 3 OLDU..
 
Burada geçen yazılarımızda dikkat çektiğimiz “Tavaslı Rektör Adayları” faslına şu sıralar yine “Tavaslı” bir aday daha katıldı. Kim mi? Profesör Dr. İsmail Yakıt. Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Tavaslı Akademisyen İsmail Yakıt bir felsefeci. Yani; Tavaslı Sosyolog Aday Prof. Dr. Mehmet Meder’den sonra “sosyoloji ve felsefe” gibi alanların hocaları ve uzmanlarının da üniversite yönetebileceği yaklaşımına böylece bir destek de İsmail Yakıt’tan gelmiş oldu. Caretta Caretta’ların babası olarak dünya çapında ünlenen Tavaslı Biyolog Prof. Dr. Yakup Kaska’yı da bilim adamı kimliği ile unutmayalım hani..
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku