Gündem:
banner175
Protokolden 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı mesajları

İşte Denizli Protokolünün kutlama mesajları:

ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı, millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutlarımızı canlandıran ve zaferlerle dolu şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir.

Milletimizin yeniden varoluş mücadelesinin ilk adımı olan 19 Mayıs, tarih boyunca hep yükseklerde tuttuğumuz bağımsızlık sevdamızın bir yansıması olarak içinde bulunduğu şartlar karşısında istiklal mücadelesini fiilen başlatmak ve yeni bir devletin kuruluşu yolunda ilk kıvılcımı yakmak amacıyla yola çıkarken; milletin, vatan sevgisinden ve hür yaşama kararlılığından güç almıştır.
 
Mustafa Kemal Atatürk, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize olan inancını ve güvenini her fırsatta dile getirmiş ve “Gençler! ... Cesaretimizi güçlendirip devam ettiren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaksınız. ” diyerek bu güveni açıkça ifade etmiştir.

Sevgili gençler, aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu mukaddes vatanın geleceği, istiklal şuuruyla yetişen sizlere emanet edildi. Türkiye’nin uygarlık yolunda durmadan ilerleyebilmesinin en büyük güvencesi sizlersiniz. Bu bilinçle milletimize, devletimize, millî ve manevi değerlerimize sahip çıkarak ülkemizi daha huzurlu, daha müreffeh yarınlara ulaştırmanın gayreti içerisinde olacağınıza inanıyor, sizlere güveniyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi, rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

GÜLİZAR BİÇER KARACA (CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)
“Bugün, inanç ve kararlılıkla tam bağımsız bir ülke sevdası uğruna, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde başlatılan Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin ilk adımı olan 19 Mayıs 1919’un 102. yıldönümü... 
Bugün emperyalist güçlere karşı özveriyle yürütülen mücadelenin yıl dönümü... Bağımsızlığa giden yolun bir nişanesi olan 19 Mayıs, tarihin akışını değiştirmiş ve dünyaya örnek olmuştur. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı gençlerimize hediye edilen 19 Mayıs bugün de aynı coşku ve umutla kutlanmaya devam etmektedir. Gençlerimizin bu emanete sahip çıkarak; Atatürk’ün ilkeleri ışığında yarınlarımızı inşa edeceğine yürekten inanıyorum. 
                   
Bugün olumsuzlukların, hak ihlallerinin, yoksulluk ve adaletsizliğin yaşandığı örgütlü kötülük günlerinden geçmekteyiz. Dünya genelinde pandemi yaşanması, ülkemizde Atatürk ilkeleri ve demokrasi hiçe sayılarak hayata geçirilen tek adam yönetimi ve ekonomik kriz, işsizlik ve pek çok sorun umutsuzluğa yol açıyor. Ancak geçmişimizden aldığımız güçle gençlerimizle birlikte bu umutsuzluğu defedeceğiz. 

Bilim ile teknoloji ile dayanışma ile aşamayacağımız hiçbir sorun yoktur. Gençlerimizle birlikte bizler aynı azim ve kararlılıkla “hak, hukuk ve adalet” mücadelemizi sürdürecek ve demokrasiyi tekrar bu ülkenin temeli yaptığımız yarınlara kol kola yürüyeceğiz.19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
"Aziz milletimiz Kurtuluş Savaşı'nda tüm zorluklara rağmen kahramanlık destanları yazarak hür ve bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya kanıtlamıştır. Denizlimiz ise bugün, Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin fetvasıyla başlayan süreçte Atası'nın yanında omuz omuza mücadele etmesinin onur ve gururunu yaşamaktadır. 

Şehitlerimizin kanlarıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği sizlere emanet edildi. Milli ve manevi değerlerine bağlı, çalışkan, dürüst ve yeniliklere açık bir niteliğe sahip olmanız devlet ve millet olarak en önemli amacımızdır. Bu vatan nasıl ki atalarımız tarafından bizlere emanet edildi siz de yarınlara bu toprakları sapasağlam bırakacaksınız. Bundan hiç kuşkumuz yok. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelede yer alan tüm kahramanlarımızı, vatan uğuruna kanını ve canını veren tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, geleceğimizin gözbebeği siz değerli gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum." 

AHMET KUTLUHAN (PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ)
 “Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda ilk ve en anlamlı adım olan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkması, tarihin tozlu sayfalarına gömülmek istenen bir milletin özgür, çağdaş ve müreffeh yarınlarına attığı ilk adımdır. Bu anlamlı adımdan 102 yıl sonra bugün ülkemiz yerli ve milli teknolojileri ile ‘Güçlü Türkiye’ hedefine, o ilk adımdan aldığı cesaret ve kararlılıkla, emin adımlarla yürümektedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da yaktığı kurtuluş meşalesi ile aziz milletimiz bağımsızlık mücadelesini başlatmıştır. Halen yüreklerde yanmaya devam eden o meşale, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolculuğunda yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Geleceğimizin teminatı gençlerimize olan güvenini her fırsatta dile getirmiş olan Mustafa Kemal Atatürk’ün bu günü gençliğe armağan etmiş olması bu sebeple büyük anlam taşımaktadır. 
Gençlerimiz, ülkemizi birlik ve beraberlik içinde güçlü yarınlara taşıyacaklardır.

Her şeyin durağan olmaktan çıkıp hızla gelişip değiştiği bir çağda yaşıyoruz. Bu hızlı akış içinde bilimden sanayiye, teknolojiden sanata sizin enerji ve heyecanınıza, sizin arzu ve hayallerinize ihtiyacımız var. Sizler, canları pahasına vatanını ve bağımsızlığını korumuş, verdikleri destansı mücadele ile diğer tüm toplumlara ilham kaynağı ve örnek olmuş bir neslin torunlarısınız. 

Cumhuriyetimiz ve Devletimizi koruyacağınıza, ülkemizi birlik ve beraberlik içinde güçlü yarınlara taşıyacağınıza olan inancım tamdır. Kahraman ecdadımızın, 18 Mart, 19 Mayıs ve 30 Ağustos ruhunu yüreklerinde taşıyan torunları olarak bizler ve bu aziz millet,  15 Temmuz’da yine aynı ruhla birlik ve beraberlik içinde mücadele etmiş, demokrasimize ve millet iradesine göz dikenlere imkân tanımamıştır. 

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, verdiği bağımsızlık mücadelesi ile birçok topluma ilham kaynağı olmuş bu aziz milletin bir evladı olmaktan duyduğum gurur ve mutlulukla, geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimiz ve Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu cennet vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimiz ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

MÜJDAT İLHAN (DENİZLİ BARO BAŞKANI)
Kurtuluş Savaşı’mızın ilk adımı olan 19 Mayıs 1919 tarihi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, millet olarak vatan topraklarında hür ve bağımsız olmak uğruna karanlık günlerden aydınlık günlere ulaşmamızın başlangıç noktasıdır. O tarihten beri ulusumuz, kazandığı zaferlerle her zorluğu aşabilecek gücü kendisinde bulmuş, ulusal egemenliğine kavuşmuştur.
Aydınlık Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda ilk ve en önemli adım olan 19 Mayıs gününü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk Gençliğine güveni tam olduğundan bayram olarak armağan etmiştir. Atatürk ilke ve devrimleriyle, temel değerleriyle, Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmak için dün ve bugün olduğu gibi yarın da gençliğimiz Türkiye Cumhuriyeti'ni korumaya, güzel yarınlara emin adımlarla taşımaya devam edecektir.

Denizli Barosu olarak, Büyük Önder Atatürk'ün hayata geçirdiği ilkelerimizi sonsuza dek yaşatmak amacıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, milli mücadele kahramanlarımızı ve bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
 “19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde silah arkadaşlarının ve Türk Milleti’nin destekleri sayesinde milli mücadele ruhuyla bir destan yazılmış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm dünyaya bağımsızlığını kabul ettirmiştir” diyen Başkan Örki, “19 Mayıs, Türk Milleti’nin bağımsızlık yolunda Samsun’da yakılan özgürlük meşalesi, bağımsızlık yolunu aydınlatan ışık olmuştur. Gazi Mustafa Kemal’in gençlere emanet ettiği bu önemli günün 102. yılına ulaşmanın gururu ve coşkusunu yaşıyoruz. Türk gençliğinin kendisine emanet edilen bu vatanı, sonsuza dek koruyacağına ve daha da ileriye taşıyacağına inancımız tamdır. Bizler, gençlerimizin geleceğimizin teminatı olduğunu biliyor ve bu düşüncelerle Pamukkale Belediyesi olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Gençlerin kendilerini geliştirmeleri için bir çok projeyi hayata geçirdik, geçireceğiz. Her zaman gençlerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bugüne kadar vatan için canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılacak umudumuz gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

ŞENİZ DOĞAN (MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI)
 “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı özgürlük hareketi, tüm yurda yayılmış, milletimizin azim ve kararlılıkla girdiği milli mücadele zaferle sonuçlanmıştır. 19 Mayıs, ulusumuzun yeniden doğuş günüdür. Bağımsızlığını büyük bir mücadele ile kazanan bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak olanlar da geleceğimiz olan gençlerimizdir. ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyen Atatürk, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni çok güvendiği gençlere emanet etmiştir. Bir millet, gençlerini iyi yetiştirebildiği ve onlara imkânlar sunduğu takdirde gelişir ve ilerleyebilir. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyetimizi omuzlarında yükseltecek olan gençlerimize her zaman güvendik ve güvenmeye de devam edeceğiz. Bu duygu ve düşünceler ile gençlere armağan edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yıldönümünde Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor ve başta Merkezefendili ve Denizlili hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
"Milletin bağımsızlığının, yine milletin azim ve kararıyla kurtulacağına" inanan Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk milletinin muazzam irade gücünü harekete geçirdiği 19 Mayıs 1919’’un, bağımsız Türkiye'nin, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir milat olduğunu vurguladı. 

19 Mayıs, vatanın bekası ve milletimizin geleceği için atılan tarihi bir adımdır.  Zulme boyun eğmeyen, esareti kabul etmeyen bir milletin geleceği olan gençlerimizin, modern çağın gereklerine uygun olarak yetiştirilmesi için, buldan belediyesi olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluklarımızın bilinciyle çalışmaya devam ediyoruz. Gençlerimizin geleceğe emin adımlarla ve toplumsal faydalarımızı dikkate alarak ailesine ve ülkesine yararlı bireyler olarak yetişmeleri en büyük emelimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; Buldanlı hemşehrilerimizin, tüm gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarım.”

YÜCEL GÜNGÖR (AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
 “Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı günün 102’inci yıldönümünde, bir Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını daha karşılamanın engin mutluluk, gurur ve coşkusu içindeyiz. 

Cumhuriyet tarihimizin miladı olan bugünde, Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramınızı en içten duygularımla kutluyor, kaderde, kıvançta ve tasada bir ve beraber olan milletimize, birlik ve beraberlik içinde nice bayramlar diliyorum.

Bugün, var olmak ve yok olmak kavgasına çıkanların, varını yoğunu vatan için, istiklal için feda edenlerin, tarihimize şan ve şeref veren kahramanların günüdür.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlık ve özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimize sağlıklı, güzel bir yaşam diliyor, yarınlarımızın güvencesi tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, saygılar sunuyorum.” diye konuştu.”


BÜLENT NURİ ÇAVIŞOĞLU (DENİZLİ CHP İL BAŞKANI)
"Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919´da iç ve dış düşmanların ihanetine son vermek ve emperyalizme karşı mücadele etmek amacıyla Samsun´a çıkarken halka güvenmiş, halkın gücüne, demokrasi, özgürlük, bağımsızlık ve cumhuriyet özlemine bel bağlamıştı. Samsun´a çıkarken her tür manda anlayışını da elinin tersiyle itmiş, ´Bağımsızlık ve demokrasi benim karakterimdir´ demiştir. 19 Mayıs; çocuklarına, gençlerine, kadınlarına ve her yaştaki insanlarına değer veren ve güvenen Büyük Atatürk´ün isteği üzerine bayram olarak kutlanan önemli günlerimizden birisidir. Büyük Atatürk´ün ülkeyi emanet ettiği gençler, her şartta ülkesine ve ulusuna, ulusal birliğine ve bütünlüğüne sahip çıkma iradesini göstermişler ve her kötü gidişin durdurulmasında başarılı olmuşlardır.

Bu nedenle hiçbir özveriden kaçınılmadan ve öncelik verilerek gençliğin önündeki tüm engeller kaldırılmalı, gençlerimiz dünya gençlerine örnek olacak eğitim olanaklarına ivedilikle kavuşturulmalıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Doğum günüm' dediği bu önemli ve tarihi günün 102. yılında; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı büyük bir coşkuyla kutluyor, başta gençlerimiz olmak üzere herkesi bu tarihi günün anlamını, önemini kavramaya, laik Cumhuriyetimizi, Cumhuriyetimizin kazanımlarını kararlılıkla sahiplenmeye ve savunmaya çağırıyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Kurtuluş Savaşının aziz kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum.”

ZİYA GÖKALP (MHP DENİZLİ İL BAŞKANI)
 “19 Mayıs, yorgun ve fakir düşmüş bir milletin vatanını sahiplenerek, geleceğini yeniden şekillendirmeye giriştiği kutlu bir günün adı olmuştur. Bugün 102. yılını kutlayacağımız, Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadele ateşini yakması ile başlayan kıvılcımın, dünyada emsali görülmemiş bir kurtuluş, varoluş, diriliş hareketine dönüşmesi ve alevlenerek, emperyalizme karşı dünyadaki ilk zaferine dönüşmesiyle yeni Türkiye’nin kurtuluşuna giden yolun önünü açmıştır. Tüm dünya milletlerine ilham olmuş, bu ilhamla dünya tarihini değiştirmiş bir ruhun, kıvılcımdan alev topuna dönüşmesi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile onlara inanmış yüce Türk Milleti sayesinde olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak ve bizden sonraki nesillere teslim etmek en büyük görevimizdir. 

Türk gençliğinin birlik ve beraberliğimizin bekçileri olduğunu kaydeden Gökalp, “KOVİD-19 salgınından dolayı arzu ettiğimiz kutlamaları yapamasak da, 19 Mayıs'ın irade ve irfan kudreti milli gönüllerde hamd olsun ilk günkü kadar müessirdir. Bu vesileyle geleceğimizin güvenceleri sevgili gençlerimizi muhabbetle selamlıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramlarını gönülden tebrik ediyorum. Türk gençliği büyük Türkiye'nin ana dinamiği, bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin bileği bükülmez bekçileridir. Genç dimağların özlemleri, beklentileri, hedefleri mutlaka desteklenip gerçekleşecektir. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs 1919'un 101'inci yıldönümünde; büyük milletimizin bayramını içtenlikle kutluyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kurucu kahramanları, muhterem gazilerimizi, aziz şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum.” 

SÜLEYMAN EKİCİ (DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ)
Bugün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının millî mücadele meşalesini yaktıkları günün 102. yılını kutluyoruz. Unutmayınız ki sonsuza kadar sönmez niteliklerle donatılmış olan bu meşale, Türk gençliğince ilelebet muhafaza ve müdafaa edilecektir. Milletçe 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun.

Büyük bir gurur ve heyecanla kutladığımız 19 Mayıs 1919, Türk milletinin hür yaşama azminin, mücadele kararlılığının ve bükülmez cesaretinin tüm dünyaya haykırışının timsalidir. 19 Mayıs 1919’da kadınından çocuğuna, yaşlısından gencine kadar Türk milletinin her ferdi, sarsılmaz inanç ve imanla esarete boyun eğmemiştir. Zaferle taçlanan bu onurlu mücadele ile bugünün güçlü Türkiye’sinin temelleri atılmıştır. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir mücadelenin sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın en güçlü devletlerinden biri olmuştur. Millet olarak en büyük hedefimiz, ebediyen hür ve bağımsız olarak yaşamaktır. Devletimizin bekası için ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkaracağımıza inancım tamdır. 

Bugünün gençleri, yarının büyükleri değerli gençlerimiz,
Ülkemizi yarınlara taşıyacak olan sizlersiniz. Daima manen ve madden bilgili ve bilinçli olunuz. Başarıya ulaşmak için çalışmaktan ödün vermeyiniz. Her fırsatta sözünüzle ve tavrınızla çevrenize örnek olunuz. İradenizle Türk milletinin eşsiz mücadelesinin yılmaz bekçileri olunuz. Biliniz ki ülkemizi kuşatmak isteyenlerin menfur emelleri son bulmamıştır.  15 Temmuz hain darbe girişimiyle gün yüzüne çıkan bu menfur emeller, Türk milletinin millî iradesiyle, azim ve kararlılığıyla bertaraf edilmiştir.  Sizler de hürriyetimizi, bağımsızlığımızı ve bayrağımızı daima koruyunuz.
19 Mayıs, Türkiye'nin ve Atatürk'ün doğum günüdür. Bizler bu bilinçle geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de bedenen, ruhen ve fikren kendini geliştirmiş genç nesiller için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle ve kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum.”

YUSUF GARİP (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ)
 “19 Mayıs 1919 tarihi  istiklal mücadelesinin temellerinin atıldığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı gündür. 19 Mayıs, Türk milletinin kendisini yok etmek isteyen 7 düvele karşı Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları birleşerek İstiklal Savaşının ateşini yaktığı gündür. Türk milletinin üzerinde oynanan kirli oyunların, vatan topraklarının işgaline ‘Dur’ denilen gündür. Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesi ile Türk milleti; kadını, erkeği, genci, yaşlısı demeden hep birlikte tarihin akışını değiştirerek, dünyaya Türk Ulusuna esaret altında pranga geçirilemeyeceğini, özgürlüğünün gasp edilemeyeceğini, kanının son damlasına kadar savaşıp destan yazarak göstermiştir. Kurtuluş Mücadelesinin ateşinin yakıldığı 19 Mayıs 1919 tarihinin önemi nedeniyle de Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ı bayramı ilan ederek Türk gençliğine armağan etti. Geleceğimiz ve umudumuz olan gençlerimizin; bağımsızlığa, Cumhuriyet’e, Atatürk ilke ve devrimlerine ve 19 Mayıs ruhuna her zaman sahip çıkacağına inancımız tamdır. Bizler de gençlerimizin geleceğini teminat altına almak için olanca gücümüzle çalışacağız. Bu önemli gün vesilesiyle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla anıyorum. Şehitlerimiz için Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun. Milletimizin, gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”

MÜJDAT KEÇECİ (DENİZLİ SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
"19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün attığı adım milletimizin umudu oldu. 102 yıl önce parlayan bu ateş, bugün dahi ülkemizin geleceğini aydınlatmaktadır.

Geleceğimizin teminatı sevgili gençler! Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde teslim etmek, sizlerin sorumluluğudur. Ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine siz gençler taşıyacaksınız.

Ancak Atamızın gençlere emanet ettiği bu bayramda, biz büyüklere de birtakım sorumluluklar düşüyor. Genç nüfusumuzun varlığıyla övündüğümüz ülkemizde bugün gençlerimiz nüfusumuzun %15’ini oluşturuyor ve ekonomistler tarafından bu durum bir fırsat penceresi olarak adlandırılıyor. Ancak biz bu fırsat penceresini kendi ellerimizle kapatıyoruz. Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) yapılan açıklamaya göre, ne eğitimde ne istihdamda olan 15 - 24 yaş grubundaki genç nüfusun oranının 2021 yılı I. çeyreğinde %24,7 olduğu açıklandı. Yani bugün Türkiye’de 3 Milyon gencimiz ne okulda ne de işte. Geniş tanımlı işsizlik açısından konuya bakarsak da her 3 gencimizden biri işsiz. Ülkemizin sadece ekonomik değil, sosyal kalkınma ve medeniyet yürüyüşü anlamında da geleceğini şekillendirecek olan gençlerimize daha fazla fırsat sunabildiğimiz; girişimci gençlerimizin sayısını arttırabildiğimiz bir gelecek temennisiyle başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

NAMIK KEMAL AYDOĞAN (EĞİTİM-İŞ DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI)
“Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının 102. yıldönümü, ulusumuza kutlu olsun!

Tam 102 yıl önce 19 Mayıs 1919’da, bir ulus, Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları öncülüğünde kendi kaderine el koyarak, var olma mücadelesini başlattı.

19 Mayıs 1919’da emperyalistlere karşı başlatılan ulusal mücadelemiz, aynı zamanda emperyalizmin sömürüsü ve saldırısı altında ezilen dünyanın tüm mazlum uluslarına da bağımsızlık mücadeleleri için örnek olmuştur.

Atatürk’ün, 19 Mayıs’ı “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak armağan ettiği ulusumuzun geleceği gençlerimiz ise bugün eğitim ve çalışma koşulları başta olmak üzere ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. 
Sınava endeksli gerici eğitim programları ile ulusal belleği yok edilmiş, sorgulamayan, düşünmeyen, itaat eden bir gençlik yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Eğitimin ticarileştirilmesi ve giderek daha fazla oranda paralı hale getirilmesi, milyonlarca gencimizin eğitim sisteminin dışına itilmesine neden olmuştur. Özellikle pandemi döneminde daha da ağırlaşan fırsat eşitsizliği nedeniyle eğitim hakkından yararlanamayan yüz binlerce gencimiz, çalışma yaşamında da güvencesizlik ve ağır emek sömürüsü ile karşı karşıya bırakılmıştır. Var olan ekonomik krizin salgınla birlikte daha da derinleşmesi, eğitimli ve eğitimsiz gençler arasında işsizlik oranını yükseltmekte, gençlerimiz yoksulluğa mahkum edilmektedir. 
Üniversitelerin özerk yapıları baskı altına alınmaya çalışılmakta, iktidara yakın yandaş kadrolar, kararlı adımlarla gelen gençliğin önüne set çekmekte, gençliğin ve ülkenin geleceği karartılmaya çalışılmaktadır.

Tüm gençlerimizin kamusal, bilimsel, laik ve çağdaş eğitimden eşit koşullarda yararlandığı, gelişimleri için her türlü baskıdan uzak özgürce seçimlerini yapabildikleri, iş güvencelerinin sağlandığı, onurlu bir yaşam sürdürdükleri bir ülke hepimizin ortak özlemi olmalıdır.

Atatürk'ün Gençliğe Seslenişi, gelecek kuşaklara inancının ve güveninin göstergesidir. Her türlü tuzak ve engellemelere rağmen gençlerimiz, Atatürk’ün bu inancını boşa çıkartmayacaktır.

Unutmayalım; Atatürk, geleceğimizi gençlerimize; gençliği ise biz öğretmenlere emanet etmiştir. Aydınlık bir Türkiye’yi tekrar örmek, kuşkusuz bu mirasa sımsıkı sarılmaktan geçmektedir.

Eğitim-İş, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da Atatürk’e, O’nun devrim ve ilkelerine, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne ve kazanımlarına, çağdaş,  bilimsel, laik, demokratik ve kamusal eğitime her şeye rağmen sahip çıkacaktır.”

Yaşanan olumsuzluklara rağmen, aydınlık geleceğimizin güvencesi gençlerimiz başta olmak üzere, tüm ulusumuzun Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bağımsızlığımızı kazandıran Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ile anıyoruz.”

İBRAHİM TEFENLİLİ (DENİZLİ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
 “Ne mutludur ki milletimiz tarihimiz boyunca hiçbir gücün, hiçbir devletin esareti altında yaşamamıştır, 19 Mayıs’ta başlayan ve tam bağımsızlıkla biten mücadelemiz tüm dünyaya bağımsızlığımızın bizim için ne kadar önemli olduğu göstermiştir. Bu bakımdan 19 Mayıs şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olmuştur. İstikbalin gelecek nesillerde olduğunu düşünen Atatürk de bu önemli günü gençlere armağan ederek onlara verdiği değeri ve onlara olan güvenini göstermiştir. Gençlerimiz en değerli mirasımızı koruyacak, ona sahip çıkacak ve daha da ileriye taşıyacaktır. Bundan en ufak bir şüphem yoktur. Bu duygu ve düşünceler ile gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en samimi duygularımla kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Mücadelesinin içerisinde var olan tüm kahramanlarımızı, vatanımız uğruna canını ortaya koyan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

TUGAY ODABAŞIOĞLU ( DENİZLİ CHP GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI)
1919 , 19 Mayıs günü;
-Harap düşmüş bir milletin zafere giden yolu ,
Cehalete,Sefalete karşı savaşın günü 
Emreyalizme ve yerli işbirlikçilerine karşı direnişin başlangıç günü
Sömürgecilik ve Mandacılığa karşı direnişin günü 
Dirilişin günü ,
Umudun ,zaferin birlikteliğin ,varoluşun günüdür.
102. Yıl dönümde geçtiğimiz yolları asla unutmayıp geleceğimize yön veriyoruz .
Hiç bir millete; Mustafa Kemal gibi komutan ve silah arkadaşları ,gözünü kırpmadan ölüme giden askerler ,vatanı için gece gündüz durmadan direnen kadınlar armağan olmamıştır .

Bizlere bu gururu yaşayan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ,tüm şehitlerimiz ve gazilerimizi sonsuz minnet duygularımla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlarım.

Bu önemli Milli bayramlarda kendilerine milli deyip de  ,kutlamalara engel olan ,Bu günlerin mimarı olan ATATÜRK ve silah arkadaşlarına yok sayan VİRÜSLER de unutmasınlar ki ;
Atalarımız , 19 Mayıs 1919 ‘da emperyalizm virüsüne başkaldırıp , 9 Eylül’de nasıl bu topraklardan temizlediyse, İkinci Zafer onların torunları olan BİZLERE helaldir.Bu süreç bittiğinde Koronavirüs ile beraber sizlerden de kurtulacağımıza eminiz Özlemle , Minnetle... 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ,Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.”




 




 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku