Gündem:
banner175
Protokolden 23 Nisan mesajları

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920’de açıldı ve millet egemenliği resmen hayata geçirildi. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bu önemli günü, Türkiye’nin geleceği olan çocuklara armağan etmişti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Denizli protokolü de umut dolu kutlama mesajları yayınladı.

İşte 23 Nisan mesajları:

HASAN KARAHAN (DENİZLİ VALİSİ)
Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millette devredildiği ve millet iradesinin topyekûn temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz.
Millî iradenin, millet egemenliğinin ve demokrasinin tecellisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 23 Nisan 1920’de “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” anlayışıyla kurulmuş ve tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. İstiklal Harbine yön vermiş, bağımsızlık mücadelemizin merkezi olmuş Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin istiklal ve istikbal yolunda gösterdiği azim ve kararlılığı tüm dünyaya ilan etmiştir.

Hedefimiz; geleceğimizin teminatı olan sizlerin sağlıklı, sıhhatli, erdemli, bilimi ve teknolojiyi kullanan, bilimin ve aklın yol göstericiliğinde sorunlara çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, milli, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; görev ve sorumluluklarını bilen bireyler olarak yetişmenizi sağlamaktır.

Bu mutlu gün vesilesiyle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelenin tüm kahramanlarını, Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyorum.

Milli iradenin teminatı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 100. kuruluş yıldönümünde, Milletimizin ve tüm dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, bütün dünya çocuklarını; savaşın, salgının, çatışmaların, kavgaların olmadığı, çok daha güzel, huzurlu ve neşeli bir dünyada yaşamaları temennisi ile sevgiyle kucaklıyor ve gözlerinden öpüyorum.”

NİLGÜN ÖK (AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)
"23 Nisan, milli egemenliğimizin ve bağımsızlık mücadelemizin en önemli dönüm noktalarından birisidir. Bundan tam 100 yıl önce, "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" ilkesiyle kurulan Meclisimiz, tam bağımsızlık konusundaki azim ve kararlığımızı tüm dünyaya ilan etmiştir. Bugünün bayram ilan edilmesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğimiz olan çocuklara verdiği önemin ve duyduğu güvenin en somut göstergesidir. Çocuklarımızın geçmişten aldıkları güç ile barış, kardeşlik ve beraberlik içinde, Büyük ve Güçlü Türkiye'nin mimarları olacağına inancım tamdır. Bizler de çocuklarımıza daha güzel bir gelecek sunabilmek adına, üstümüze düşeni yapıp, var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Coşkumuzu ve neşemizi arttıran kıymetli çocuklarımız ile tüm milletimizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."

GÜLİZAR BİÇER KARACA (CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)
‘’Bugün egemenliğin Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından millete verilişinin 100.yılı. TBMM’nin açılışının 100. Yılı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, geleceğe umutlarımızı taşıyan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atılıp egemenliğin kayıtsız şartsız millete geçtiği o günün üzerinden tam 100 yıl geçti. 100 yıl önce bugün TBMM’nin açılışını Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tüm dünyaya şöyle bildirir; “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.” Bir asırlık TBMM sayesinde tek kuvvet milli egemenliktir.

Sevgili çocuklar;

Ulusumuzun en değerli varlığı, dayanışmanın, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesi sizlersiniz. Mustafa Kemal’in mirasına sahip çıkacak ve onu daha da ileriye götürecek olan da yine sizsiniz. Buna inancımız sonsuzdur. TBMM’nin açılışının 100. Yıldönümünde; Cumhuriyet Halk Partisi olarak çocuklarımız için çocuklarımızla birlikte daha çok çalışmanın, onlara hakkettikleri geleceği birlikte inşa edeceğiz. Cumhuriyetimize ve sizlere olan inançla, Türkiye Büyük Millet Meclisimizi açan 100 yıl önceki ruhla Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı kutluyorum.”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
"O günkü ruhla, 100 yıl boyunca süren yürüyüşümüz, ülkemizi artık dünyada parmakla gösterilir, söz söyleyebilir ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir konuma getirmiştir. Her gün daha iyiye, daha güzele gidiyoruz. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için el ele kol kola yürümeye devam edeceğiz.

23 Nisan 1920'de gerçekleşen TBMM'nin açılışı, milli egemenlikten asla ödün verilmeyeceğinin ve milli iradenin üzerinde bir güç olmayacağının ifadesidir. Milli iradenin üstünlüğü aynı zamanda demokrasimizin de gücü olmuştur. İşte biz bu emanete, demokrasimize ve aziz milletimizin iradesiyle oluşan Meclislerimize sahip çıkacağız.

Sevgili çocuklar, dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum. Biliyorsunuz bu yıl salgından dolayı bayramımızı evlerimizde kutluyoruz. İnşallah gelecek yıllarda bu güzelliği çok daha coşkuyla yaşayacağız. Sizler bizim geleceğimizsiniz, sizlere güveniyor ve sizleri çok seviyoruz. Hepinizin gözlerinden öpüyorum. Bayramımız kutlu, yarınlarımız çok daha mutlu olsun. Bu vesilelerle TBMM'nin kuruluşunun 100. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ilk Meclisimizin kahraman milletvekilleri ile bu kutsal vatan için canını ve kanını veren tüm gazi ve şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum"

HÜSEYİN BAĞ (PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (PAÜ) REKTÖRÜ)
“Tarihimiz boyunca birçok önemli zaferi yaşayan Aziz Milletimiz için 23 Nisan 1920 tarihinin hiç şüphesiz başka bir önemi daha vardır. Bu da, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gelecek nesillere olan güveninin bir göstergesi olmakla birlikte yalnız Türk çocuklarına değil, tüm dünya çocuklarına armağan ettiği ilk ve tek bayram olmasıdır. Son zamanlarda bilindiği gibi tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de etkisini gösteren yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını ile etkin bir şekilde mücadele devam etmektedir. İnanıyorum ki tarihi boyunca birçok kez zorlu mücadelelere giren Aziz Milletimiz tarihinden aldığı azim, birlik ve beraberlik ile yine el ele vererek bu sorunun da üstesinden gelecektir. Bu vesile ile özellikle mücadeleyi etkin bir şekilde yürüten sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere, üretim, lojistik gibi diğer alanlarda çalışmalarını sürdüren tüm çalışanlara görevlerinde kolaylıklar dilerken, bu süreçte tedavi gören tüm hastalara acil şifalar temenni ediyorum. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza ise Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.

Gazi Meclisimizin kuruluşunun 100. yılını salgın sebebiyle toplu olarak kutlayamayacak olmanın derin üzüntüsünü yaşarken, öncelikle Ülkemizin geleceği olan çocuklarımız olmak üzere tüm Milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, Ülkemize ve tüm dünyaya başta sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum. Ayrıca, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında ve vatanımızın bütünlüğünün korunmasında canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anarken, gazilerimize de sağlıklı bir ömür temenni ediyorum”

MÜJDAT İLHAN (DENİZLİ BARO BAŞKANI)
Bugün, 100. Yılında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' mızı gururla, coşkuyla ve aynı heyecanla kutlamaya devam ediyoruz. Ancak, ülkemizde Cumhuriyetimizin bekçileri çocuklarımız taşıyamayacakları yüklerin altında kalmış; çocuk işçi, çocuk gelin, çocuk kurban olarak kamuoyunda gündeme gelmiştir. Çocuk hakları ile ilgili yasa çalışmaları çocuğun yüksek yararı gözetilerek yapılsa da, uygulamada yetersiz kalmış; çocuk hak ihlalleri, çocuk mağduriyetleri, çocuk istismarları ve suça sürüklenen çocuklar artmıştır. Her 23 Nisan’da olduğu gibi, bugün de dileğimiz bütün çocuklarımızın doyasıya çocukça yaşamaları ve bayram coşkusunu, sevincini hissederek güneşli günlere uyanmasıdır.

Çünkü çocuklarımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı, barışın ve umudun simgesidir.
Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, çocuklarımızın sağlıklı, erdemli, bilimi ve teknolojiyi kullanan, araştıran, değerlerimizi benimseyen ve koruyan, ailesini, vatanını, milletini seven, görev ve sorumluluklarını bilen bireyler olarak yetiştirilmesi, geleceğe güvenle bakmaları hepimizin görevidir. 100 yıl önce olduğu gibi aynı inançla, Atamızın gösterdiği yolda, ilke ve devrimleriyle, Cumhuriyetimizin temel değerleriyle sonsuza dek yürümeye de devam edeceğiz.

Ülkemizi, ulusumuzu üstün zaferleri ve başarılarıyla karanlıklardan aydınlıklara çıkaran ve bu güzel bayramı çocuklarımıza armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, vatan ve görev uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla anıyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 'nın ülkemize ve çocuklarımıza güzel ve sağlıklı günler getirmesi dileğiyle, tüm çocuklarımızın ve ulusumuzun “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
“23 Nisan bu ülkede her çocuğun üzerine doğar doğmaz iliştirilmiş bağımsızlık hediyesidir.

23 Nisan bu ülkede her çocuğun üzerine doğar doğmaz iliştirilmiş bağımsızlık hediyesidir. Bir asır önce varlığını ve vazgeçilmezliğini bütün dünyaya ilan eden milli irade, bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, tam bağımsız, lider ve güçlü Türkiye hedefine doğru sürdürdüğümüz kararlı yürüyüşümüzün de asli unsurudur. Türkiye, günümüzde yaşanan küresel krizleri yönetme becerisi ve bu koşullara karşı gösterdiği yüksek dirençle, tüm alanlarda gerçekleştirdiği büyük değişimi ve ulaştığı gelişmişlik seviyesini açıkça göstermektedir. Bu gurur, 100 yıl önce olduğu gibi bugün de iradesiyle bu imkanı var eden aziz milletimizindir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Pamukkaleli çocuklarımız olmak üzere geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızın ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum”

ŞENİZ DOĞAN (MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI)
“Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. yılının gururunu yüreğimizde taşıyoruz. TBMM’nin kurulmasından bir yıl sonra, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu anlamlı günü ülkemizin geleceği olan çocuklara olan sevgisinin karşılığı olarak onlara 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı armağan etmiştir. Her zaman büyük bir coşku ile kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu yıl maalesef salgın sebebiyle evlerimizde kutlayacağız. Belki bir arada olamayacağız ama gönüllerimiz bir arada olacak. Sevgili çocuklar, Atatürk size büyüyüp yaşlandığınızda bile büyük heyecan, neşe ve gururla kutlayacağınız bir bayram hediye etti. Belki bu sene buruksunuz ama sonsuza kadar coşkuyla kutlanacak bizim bayramlarımız. Bayramımızı bayraklarla, pankartlarla, balonlarla balkonlarımızı süsleyerek Merkezefendi’de tek yürek olarak kutlayacağız. Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayramı, çok özel duygularla, kalplerimiz bir arada, coşkuyla kutlayacağız. Bu duygu ve düşünceler ile ulusal egemenliğin 100’üncü yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, sağlık dolu bir dünya diliyorum. Coşkuyla kutlayacağımız nice 23 Nisan’lara”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
“23 Nisan, Türk Milleti'nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir. Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlanması, gençlerimize hem değerlerimizi hatırlatmakta hem de sorumluluklar yüklemektedir. Demokrasi, özgürlük, bağımsızlık ve milli irade kavramlarının gençlerimiz tarafından benimsenmesi, korunması ve bu uğurda verilecek karşılıksız mücadelenin ve fedakarlığın en büyük örneğidir. Bu anlamda, 23 Nisanlar ülkemizin geleceği ve teminatı olan çocuklarımızın bu bilinçle yetişmeleri için önemli birer vesiledir. Bu duygu ve düşüncelerle geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun”

MAHMUT OĞUZ (İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ)
Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” ve “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir” temel ilkeleriyle 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da TBMM’nin kurularak genç Cumhuriyet’imizin temellerinin atıldığı bu anlamlı günü “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak kutlamak da ülkemiz ve milletimiz için büyük bir onur ve gurur vesilesidir. Zira bu gün, çocuklarımızın bayramıdır. Çocuklarımız, geleceğimizin güvencesidir. Çocuklarımızın gözlerindeki ışıltı, bizim aydınlık geleceğimizdir.

“Yarınımız, umudumuz, muradımız, çiçeklerimiz Sevgili çocuklarımız;
Ülkemizin en değerli varlığı olarak, geleceğimizin güvencesi, yaşam sevincimiz ve umudumuzsunuz. Sizlere düşen görev, bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, milli ve manevi değerlerine bağlı, çalışkan ve başarılı fertler olmaktır. Bu görevi en güzel şekilde yerine getireceğinize ve bu mirasa en güzel şekilde sahip çıkacağınıza olan güvencimiz tamdır. Çocuklarına değer veren ve onların her birinin vatanına, milletine ve insanlığa iyi birer insan olmasını kendisine gaye edinen toplumlar, geleceğe güvenle bakabilmişlerdir.

Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hâkim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın hepimize kutlu olmasını diliyorum”

NECİP FİLİZ ( AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
"Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı ve millet egemenliğinin ilan edildiği 23 Nisan 1920, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Milli mücadeleye önderlik eden bir ruh ile 23 Nisan 1920'de açılan Meclisimiz, kurulduğu andan bugüne kadar geçen yüz yıllık süre içerisinde devletimizin, cumhuriyetimizin ve demokrasimizin en büyük teminatı olmuştur. İstikbalimiz ve umudumuz olan çocuklarımıza daha iyi bir gelecek, daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye bırakmak için tüm gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz. Türkiye'nin, gençleri üzerinden yükseleceğine, onların dinamizmi, parlak hedefleri, duru zihinleriyle 2023, 2071 hedeflerine ulaşacağına inancımız tamdır"

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU (CHP DENİZLİ İL BAŞKANI)
100 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulmasıyla başlayan özgürlük mücadelesi, bugün geleceğimizin garantisi olan çocuklarımızın ve bütün dünya çocuklarının da çoşkuyla katıldığı bir bayram haline gelmiştir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dünyada hiçbir ülkede bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getiren milli bir bayramdır.

23 Nisan sadece Çocuk Bayramı değildir, 100 yıl önce bir avuç gerçek Yurtsever, Mustafa Kemal’in çağrısı ile Ankara Bozkırında toplanıp “YA İSTİKLAL, YA ÖLÜM” diyerek onursuzca onun bunun mandası olarak, sömürgesi olarak yaşayacağımıza, onurluca ölürüz, demişler. Elde avuçta olmayanlarla bir savaşa tutuşup namertleri bu memleketten kovmuşlar, denize dökmüşlerdir.

Büyük Atatürk’ün bu bayramı çocuklarımıza armağan etmesi, yepyeni bir geleceği, yani çocuklar ulusal egemenlik bilinci ile büyürse, yetişirse Cumhuriyet’te Türkiye Büyük Millet Meclisi de ebedi olur demiştir, bu düşünce ile çocuklarımıza armağan etmiştir.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak yüzlerinden gülücüklerin, kalplerinde sevgi ve umut çiçeklerinin hiç solmamasını temenni ettiğimiz bütün çocuklarımızın ve Türk Ulusunun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.

Bize bu bayramı armağan eden Ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve ülkemizin ilk meclisinin üyelerini bir kez daha rahmetle anıyoruz.

YUSUF GARİP (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ)
“23 Nisan 1920’de kurtuluş destanının ateşi Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulmasıyla yakıldı. Meclis, savaş ortamı içerisinde her şeyin tartışılarak karar verildiği, düşüncelerin açıkça söylendiği bir meydandı. Bunun dünyada örneği yok denecek kadar azdır. Bugün demokrasimizin 100. yılını kutluyoruz. Ne mutlu ki bize, böyle gazi bir meclisin çatısı altında demokrasiyi yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Milli Mücadelemizin ölümsüz kahramanlarını, kurulduğu günden bu yana TBMM çatısı altında milletimizin mücadelesine katkı vermiş tüm milletvekillerimizi saygıyla anıyorum”

Çocuklar bizim geleceğimiz, aydınlık yarınlarımızdır. Çocuklarımız bugünü gönüllerince kutlasınlar. Bugün şanlı bayrağımızın en yukarıya çıkarıldığı gündür. Sizler de bugünün çocukları olarak yarınları yaşayıp, bu bayrağın gökyüzünde ebediyen dalgalanmasını sağlayacaksınız. Koronavirüs salgını dolayısıyla çocuklarımız dışarıya çıkamasa da, bu bayramı bayraklarını odalarına, balkonlarına asıp, gönüllerince aile üyeleriyle İstiklal Marşımızı okuyacak, şiirler ve marşlar söyleyerek günü tüm heyecanıyla kutlayacaklardır. 23 Nisan sevinci ve coşkusu her evde yaşanacak. Bu vesileyle Denizlimizin ve ülkemizin, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum"

UĞUR ERDOĞAN (DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI)
“Aziz milletimizin baş edilmesi neredeyse imkânsız yokluklar ve zorluklara rağmen, istiklal mücadelesinde gösterdiği azim ile kararlılık, milletimizin bugün daha çağdaş bir Türkiye’ye ulaşmak için ortaya koyduğu çabanın da ilham kaynağı olmuştur… Bu vesileyle, vatanımız için canını veren şehitlerimizi rahmetle anıyor; şehit aileleri, gazilerimiz ile yakınlarına da şükranlarımızı sunuyoruz. Bu büyük bayramla birlikte, mübarek Ramazan ayını da karşılıyoruz; hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tüm dünyayı olumsuz yönde etkileyen içinde bulunduğumuz dönemin, bir an önce sona ermesini ve hep birlikte sağlıklı günlere ulaşmayı temenni ediyorum.

Milletimiz, Kurtuluş Savaşı yıllarında çok zorlu bir mücadele vererek vatanımızı düşman işgalinden kurtarmış, TBMM’yi açmıştır. Bundan 100 yıl önce açılışının ilanıyla Türkiye’de egemenliğin kayıtsız şartsız Türk Milleti’ne ait olduğunu tüm dünyaya bildiren Meclisimiz, milletimizin, bağımsızlığına verdiği önemi göstermesi adına, büyük bir anlam ifade etmektedir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, yeni kuşaklara ‘Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizsiniz... Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz!’ diyerek, bir anlamda bu büyük değerimizi canları pahasına da olsa korumalarını vasiyet etmiş, bu anlamlı günü de başta çocuk yaşta cepheye koşmuş Türk çocukları olmak üzere, dünyaya barışın hâkim olması temennisiyle tüm çocuklara armağan etmiştir. İnsanlık olarak, gelecekte de sağlık, barış ve huzur içinde yaşamak için birlikte hareket etmeli, çocuklarımıza daha yaşanabilir dünyanın temelini oluşturacak adımlar atmalıyız. Halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarken, akabinde gireceğimiz ramazan ayının da hayırlara vesile olmasını diliyorum. Başta milletimiz olmak üzere tüm dünyanın daha güzel günlere ulaşmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle, başta Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ile vatanımız uğruna şehit olan kahramanlarımızı rahmetle anıyor; şehitlerimizin aileleri, gazilik mertebesine eren güvenlik görevlilerimiz ile yakınlarına ise şükranlarımızı sunuyorum”

İBRAHİM TEFENLİLİ (DENİZLİ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
1920 yılında Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük çabaları ile kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulduğu tarihten itibaren milletin egemenliğinin en büyük teminatı olmuştur. Bugün, 100 yıldır milletimizin iradesini temsil eden TBMM’nin açılışının yıl dönümünü büyük bir coşku ve sevinçle kutluyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, Atatürk’ün bize ve gelecek nesillerimize bıraktığı en önemli eserlerden biridir. Bu esere daima sahip çıkacağız. İş dünyası olarak, Milletimizin egemenliğine dayanan yönetim şeklinin daima arkasında olacak, milletimizin iradesinden başka iradeyi tanımayacağız.

Atalarımızdan aldığımız emaneti, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için gayret edecek, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza güçlü bir Türkiye bırakacağız.
Güçlü bir Türkiye için de daha çok çalışıp, daha çok istihdam yaratıp daha çok üreteceğiz.

Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, egemenlik ve bağımsızlığımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin ve geleceğimiz olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum”

TURGUT TOK (DENİZLİ TÜRK OCAKLARI ŞUBE BAŞKANI)
Gazi Meclisimiz kurulalı tam yüz yıl oldu… “Bir avuç ata yurduna” hapsedilmeye çalışılmış Türk Ulusunun emperyalizme karşı özgürlük mücadelesinin başlamasının yüzüncü yılı… Yaşam kaynaklarını tüketmiş, canlı olan her şeyin solduğu, ölümü beklenen bir ulusun var olma ve onur savaşı…

1919’ların, 1920’lerin koşullarında Anadolu coğrafyasında bağımsız yeni bir devletin kurulacağını, üstelik bu devletin idaresinin millet egemenliğine dayalı Cumhuriyet denilen yeni bir rejime inkılap edeceğini hiç kimse aklından bile geçiremezdi. Böyle bir ortamda Türk İstiklal Savaşı’nın lideri Samsun’da belirdi: Mustafa Kemal Atatürk.
Anadolu ihtilalinin ateşini yaktı. Parolası; “Ya istiklal ya ölüm”dü. İhtilalin manifestosunu Amasya’da ilan etti. Manifesto; ulusun haklı sesini bütün dünyaya duyuracak bir ulusal kuruldan bahsediyor; ulusun azim ve kararını bütün dünyaya ilan ediyordu. Unutmamak gerekir ki Türk ihtilali dünya tarihinin bütün ihtilallerinden ayrılır. Zira Türk ihtilali, sadece emperyalizme karşı değil, aynı zamanda emperyalizme ve onların örgütlediği gayri millî cemiyetlere karşı verilmiştir. İşte Türk ulusunun milli davasının, bir başka deyişle Türk ihtilal ve inkılabının merkezi bugün yüzüncü yaşını kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Gazi Meclisimiz, önce İstiklal Savaşı’nı kazanmış sonra yeni devleti çağdaş bir düzene kavuşturmuştur. Kuşkusuz bütün bunlar milli iradenin tecelligâhı olan Meclisimizin ve kutsal davanın lideri Atatürk ve arkadaşlarının eseridir.

Atatürk, Milli hareketin başında Anadolu’dan İstanbul’a çağrıldığında, “Ulusun bağımsızlığını kazanıncaya kadar Anadolu’dan ayrılmayacağına” nasıl yemin etmişse biz de O’nu ve O’nun ve arkadaşlarının en büyük eseri olan Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatacağımıza, bağımsızlık ve uygarlık yolunda yürüyeceğimize ant içeriz.

banner209
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku