Gündem:
banner175
Protokolden 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları
ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)
Mazisi eşsiz kahramanlık, zafer, şan ve şerefle dolu aziz milletimizin, muazzez vatan toprağı uğruna verdiği zorlu Kurtuluş Savaşı mücadelesini başarıyla neticelendirerek Cumhuriyet’imizin kuruluşunu müjdelediği büyük zaferimizin 98’inci yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.
Bilinmelidir ki;  dün olduğu gibi bugün de millet olarak geçmişten aldığımız ilhamla şehitlerimizin bizlere bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunu, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecek, bizden sonraki nesillere de gurur duyacakları bir vatan bırakmak temel hedefimiz olacaktır.
Bizlere bu büyük zaferi armağan eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, kanıyla, canıyla bu toprakları  bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum. “
OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
"Sultan Alparslan’ın 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi'ndeki aynı ruh ve aynı inanç, yüzlerce yıl sonra 30 Ağustos 1922’de yine büyük bir zaferle sonuçlandı. Ağustos ayını Zaferler ayı olarak adlandırmaktayız. Milletimizin geçmişte zaferlerle sonuçlandırdığı Otlukbeli, Çaldıran, Mercidabık, Mohaç Zaferi ve Sakarya Meydan Savaşı’nda olduğu gibi Türk milleti topyekûn cennet vatanımıza göz koyanlara karşı birlikte ve güçlü kalmaya devam edecektir"
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde 26 Ağustos 1922’den başlayıp 30 Ağustos’ta sonuçlanan Büyük Taarruz, en zor şartlarda dahi necip milletimizin yeniden bağımsızlık ve özgürlük için canını dahi düşünmeden destanlar yazdığının imzasıdır. Milletimizin bağımsızlık ve özgürlük için verdiği mücadelenin timsali olan 30 Ağustos zaferi tüm mazlum milletlere örnek olmuştur. Bu vesilesiyle, bize bu muhteşem zaferi armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyorum.”
AHMET KUTLUHAN (PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖR VEKİLİ)
 “Geçmişi şanlı zaferlerle dolu olan aziz Milletimiz, 26 Ağustos 1922 tarihinde, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan  ‘Büyük Taarruz ve Başkumandanlık Meydan Muharebesi’nden 30 Ağustos 1922 tarihinde yeni bir zaferle çıkmayı başarmış; Türk milletinin imkânsızlıklara ve yokluğa rağmen birlik ve beraberlik içinde azim ve kararlılığıyla, bağımsızlık ve özgürlüğünden taviz vermeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.
30 Ağustos; dönemin en güçlü ordularına karşı kadın, erkek, genç, yaşlı tüm fertleriyle vatanın her karış toprağında, bir ulusun topyekûn verdiği mücadele ile büyük bir destanın yazıldığı bir tarihtir. Bizlere bu toprakları vatan yapmak için kanlarının son damlasına kadar mücadele veren ecdadımızın, engin feraseti ve sarsılmaz cesareti, tüm mazlum halklara örnek olmakla birlikte sağlam temeller üzerine inşa ettiğimiz Cumhuriyetimizin de en büyük güvencesidir.
Bu duygular içerisinde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız uğruna canını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yâd ediyor, ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.”
AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
“Türk Milleti’nin her bir evladı geçmişindeki zaferlerle onur duymaktadır. Şanlı tarihimizin en önemli mihenk taşlarından biri olan bu büyük zaferin 98’nci yıl dönümünün coşkusu ve heyecanını taşımaktayız. Bu Millet nice zaferlere imza atmış, tüm dünyaya Türk Ulusu’nun büyüklüğünü göstermiştir. 30 Ağustos bu zaferlerin en önemlilerindendir. 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta Türk Milleti’nin zaferiyle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, başka ülkelerin boyunduruğu altında yaşayan tüm milletlere örnek olmuştur. Aynı zamanda 30 Ağustos, tüm dünyaya bağımsızlığımızın sonsuza dek devam edeceğini ilan ettiğimiz, tarihe altın harflerle yazılmış bir zaferdir. Bu duygu ve düşüncelerle, büyük zaferin 98’nci yıl dönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı uğruna canlarını hiçe saymış tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun.”
ŞENİZ DOĞAN (MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI)
 “Bu büyük zaferi ilelebet yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasında şanlı Türk ordusunun, 26 Ağustos günü başlayıp 30 Ağustos günü zaferle sonuçlandırdığı Büyük Taarruz Meydan Muharebesi, Cumhuriyetimizin ve ülkemizin kurulmasında büyük bir öneme sahiptir. Tarihin altın sayfalarındaki yerini alan ve bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol gösteren Kurtuluş Savaşı, Türk milletinin, ordusu ile birlikte yüce Atatürk’ün önderliğinde yazdığı kahramanlık destanıdır. Bu destanla birlikte milletimiz bağımsız ve özgür yeni bir Türk devleti kurma iradesini tüm dünyaya göstermiştir. 98 yıl önceki o ruhu ve bu büyük zaferi ilelebet yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunu ve ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen büyük zaferin 98. Yılında, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ilk günün heyecanıyla kutluyor, başta Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”
MUSTAFA ŞEVİK (MUSTAFA ŞEVİK)
 “Cumhuriyetimizin kuruluşunu müjdeleyen büyük zaferimizin 98.yıldönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.
Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü korumak için her türlü fedakarlığı gösterecek, bağımsız ve güçlü Türkiye kararlılığını sürdürecektir. Milli mücadeleyi zaferle taçlandıran, milletimize özgürlük kazandıran, bayrağımızın onurla dalgalandığı vatan topraklarını kanları ve canları pahasına sağlayan, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın ve silahlı kuvvetlerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.”
NECİP FİLİZ (AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
 “Milletimiz açısından “zaferler ayı” olan Ağustos’ta pek çok büyük mücadele ve zafer vardır. Anadolu’nun Türkleşmesine, İslamlaşmasına vesile olan Sultan Alparslan’ın ordularının Bizans’a karşı kazandığı Malazgirt, Anadolu Türk Birliği’nin sağlandığı Çaldıran ve önce Balkanlardan Orta Doğu’ya, Kafkaslar’a uzanan büyük barış ve huzur iklimini getiren; Türk- İslam medeniyetinin eşsiz varlığını bütün dünyaya taşıyan Mercidabık Zaferleri hep Ağustos ayı zaferlerimizdir.  Anadolu’nun her karış toprağı bir büyük kahramanlığa, bir büyük Türk zaferine şahitlik etmiş, mekân olmuştur. 30 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Türk milletine reva görülen esareti reddederek tarihimizin şanlı zaferlerine yenisini eklemişler ve Türk milletinin gücünü sınamaya çalışanlara tarihi bir ders vermişlerdir.
Dün olduğu gibi bu gün de Ülkemizin ve Milletimizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, aziz Milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun idraki olarak, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle; 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, bu zaferi bize armağan eden Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, ; Anadolu’yu bize yurt olarak kazandıran ve bırakan bütün kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyor; Büyük Türk Milletini ve onun bağrından çıkan kahraman ordumuzu kutluyorum.”
BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU (CUMHURİYET HALK PARTİSİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
"Bugün ülkemizin tam bağımsız, özgür, demokratik, halkçı ve laik bir ülke olarak yürüyüşü mücadelemizde aynı kararlılıkla buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz.  Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz. Türk Milleti, tarihin her döneminde büyük zaferlere imza atmıştır. Şanlı 30 Ağustos Zaferi de en büyük zaferlerden biridir. Türk Milleti’nin bu coğrafyadaki varlığının ebediyen devam edeceğinin en büyük göstergesidir. Yedi düvelin bir olup yok etmeye çalıştığı Ulusumuz, vatan sevgisine ve kimsenin özgürlüğüne kısıtlama koyamadığı Milletimiz varlığını, 98 yıl önceki ruh ve heyecanla aynı kararlılıkla sürdürmektedir ve sürdürecektir. Bu zafer yalnızca Türk Milleti’nin değil; tüm ezilen ve sömürülen ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin simgesidir.  30 Ağustos, bu milletin Anadolu'dan asla çıkmayacağının bir belgesidir. Böylesine değerli bir zafere sahip olanlar her zaman kutlamaya devam edecektir. Zaferin mimarı büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Karakterimizin simgesi, özgürlük ve bağımsızlığımızı kazandığımız 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun."
EKREM BAŞER (AK PARTİ MERKEZEFENDİ İLÇE BAŞKANI)
 “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlık ettiği büyük taarruz neticesinde işgal altındaki vatan topraklarımız düşmandan bütünüyle arındırılmış ve istiklal savaşımız hak ettiği büyük zaferle taçlanmıştır. 30 Ağustos’ta elde edilen bu destansı zaferle birlikte, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimizin temelleri de atılmıştır. Bu bakımdan, 30 Ağustos aziz milletimiz için çok özel bir anlam ve öneme sahiptir,  ortak bayramıdır, hepimiz için bir iftihar vesilesidir.
Vatanımızın birliği ve Milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden Gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz.”
MÜJDAT İLHAN (DENİZLİ BARO BAŞKANI)
“Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı 6 Ağustos 1922’ de Afyon Kocatepe'de, Başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün  emriyle başlayan BÜYÜK TAARRUZ, 30 Ağustos 1922 günü şanlı bir zaferle sonuçlanmıştır.
30 Ağustos, bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze kast edenlere karşı bir yokluk ve yoksulluk içindeki Türk Ulusunun geleceğine sahip çıkan, vatan toprağının son parçasını savunan, düşman işgalinden kurtaran Cumhuriyetimize giden zaferin tarihidir. Birlik, bütünlük ve inançla her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini, koşullar nasıl olursa olsun bayrak sevgisinden, milli ve manevi değerlerden asla vazgeçilmeyeceğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bir bütün olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. O tarihten bu yana aynı inanç ve kararlılıkla ulusumuzun bu topraklara sahip çıkacağımıza inancımız tamdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, dünyada eşi benzeri görülmeyen kurtuluş mücadelesinin ve Cumhuriyetimizin temeli olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’ mızı kutlar, başta Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları olmak üzere, kahraman ordumuza, ülkemiz uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimize ve kahraman gazilerimize  şükranlarımızı sunar, onların bizlere bıraktığı bu zaferi aynı gururla daima tüm dünyaya haykırmaya devam edeceğimizin sözünü vererek, sağlık ve esenlikler dilerim. “
İBRAHİM TEFENLİLİ (DENİZLİ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
“Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da yaktığı bağımsızlık ateşi yurdun dört bir tarafını aydınlatırken O’nun ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile tüm dünyaya bağımsızlığımızdan ve vatanımızdan ödün vermeyeceğimizi gösterdik.
Yokluk için de yedi düvele karşı savaşan, dimdik ayakta duran Atalarımızın bu güzel vatanı hangi zor şartlar altında bizlere bıraktığının farkındayız. O gün olduğu gibi bugün ve gelecekte şartlar ne olursa olsun hürriyetimize ve vatanımıza sahip çıkacağız. Vatanımızın kalkınması, muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için her zaman çok çalışacağız. Bizlere bırakılan emaneti gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde bırakacağız.
Bu duygu ve düşünceler Zafer Bayramının 98. yıldönümünde, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan toprağı için mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”
MÜJDAT KEÇECİ (DENİZLİ SANAYİ ODASI BAŞKANI)
 “30 Ağustos milletimizin vatan sevgisini ve bağımsızlık tutkusunu tüm dünyaya gösterdiği, destansı zaferlerinden biri. Vatan sevgisi ve üstün cesaretiyle kanının son damlasına kadar vatanını savunan Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki ordumuzun kazandığı bu şanlı zafer, milletimizin birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü tehdit ve saldırı karşısında kenetlenerek hiçbir gücün, bağımsızlığının elinden alınmasına fırsat vermeyeceğinin simgesi olmuştur. Bu zafer, Türkiye'nin geleceği için binlerce şehidin, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde özgürlük ve bağımsızlık meşalesini sonsuza dek sönmemek üzere yaktığı büyük bir zaferdir.
Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bizlere armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, rahmetle; kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm milletimizin Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”
YUSUF GARİP (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ)
 “Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun işgalci güçlere son ve kesin darbeyi vurmasını sağlamak ve Anadolu'dan atmak için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında düşünülüp  gizli planlanan Türk Ordusunun muvaffakiyeti ile sonuçlanan tarihimizin önemli bir zaferi oldu.
Büyük Taarruz Ağustos'un 26'sını 27'sine bağlayan gece Afyon'da başlamış, Aslıhan civarında kuşatılan düşman birliklerinin Mustafa Kemal Paşa'nın bizzat idare ettiği Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde imha edilmesi ile Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanmıştı.
Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur.
30 Ağustos zaferi yalnızca sınırlarımızı güvenlik altına almamızı sağlamadı. Bu sınırlar içerisinde her türlü hakkımızı kullanmamıza da öncülük etti. Bu bağlamda Ege ve Akdeniz'de yaptığımız sondaj çalışmaları ile Karadeniz'de elde ettiğimiz doğalgaz rezervi bunun en temel göstergesidir. Türkiye Cumhuriyeti, gerek terörle mücadelede gerek dış ilişkilerde gerekse de ekonomik alanda bağımsızlık ve egemenlik haklarını kullanacaktır. Buna hiç bir devletin karışma hakkı yoktur.”
 

 
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku