Gündem:
banner175
Protokolden Dünya Engelliler Günü mesajları

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle verilen protokol mesajları şöyle:

ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)
“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” diyen bir ecdadın mirasçıları olarak asıl engellerin ruhen, bedenen, zihnen koyduğumuz engeller olduğunun bilincinde olmalıyız. “özel gereksinimli bireyler” için hep birlikle çaba harcayarak onların eğitimi, sağlığı ve çalışma hayatı gibi alanlarda bugüne kadar atılan adımlarla yetinmeyip onlar için daha iyi şartlar oluşturmaya gayret göstermeliyiz. Bu bağlamda Birleşmiş Milletler öncülüğünde özel gereksinimli bireyler adına atılacak adımların evrensel bir çerçeveye alınıp takibinin yapılabilmesi amacıyla “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” olarak ilan edilmiştir.

Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli husus; tüm vatandaşlarının yaşamlarını eşit şartlar altında, herhangi bir eksiklik duymadan sürdürebilmeleridir.

Atalarımızın bizlere miras bıraktığı kültürümüzde de her zaman ihtiyaç sahibi kişilerin hakları gözetilmiş, onlara yardım eli uzatılmıştır. Bugün de devletimiz, özel gereksinimli bireylerin sosyal ve ekonomik alanlarda fırsat eşitliği için var gücüyle çalışmakta olup bundan sonra da onlara daha iyi şartlar oluşturmak adına çalışmaya devam edecektir.

Sosyal devlet ilkesi, tüm vatandaşlar arasında ayrım gözetilmeksizin eşit şartların sağlanmasının güvencesidir. Bunun vazgeçilmez koşulu ise tüm bireylere sunulan hizmetin eşit ve erişilebilir olmasıdır. Devlet olarak bize düşen, özel gereksinimli vatandaşlarımızın haklarını gözeterek karşılaştıkları sıkıntıları asgari düzeye çekmektir. Bizler özel gereksinimli bireyleri sadece bir gün değil her daim hatırlamalı, her alanda onlara yardımcı olmalı, en önemlisi de onlara hepimizin aynı şartlara sahip bireyler olduğunu hissettirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelleri hep birlikte çalışarak aşacağımız, engelsiz bir dünya oluşturmayı temenni eder; tüm özel gereksinimli bireylerin “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nü kutlar; sağlıklı, mutlu ve huzurlu yarınlar dilerim.”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
"Bu özel günün engelsiz bir yaşam için farkındalığın artmasına vesile olmasını diliyorum.

Engelli kardeşlerimizin toplumsal hayatta karşılaştığı sorunların çözümü ve karşılaşabileceği engelleri ortadan kaldırabilmek için çalışıyoruz.

Birlikte aşamayacağımız hiçbir engel yok. Dünya Engelliler Günü'nün engelsiz bir yaşam için farkındalığın artmasına vesile olmasını diliyorum. Bu bilinçle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehrimizde yaşayan engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü tebrik ediyor, tüm engelli kardeşlerim ve vefakar ailelerine saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
“Engellilik, engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasını gerektiren toplumsal bir konudur. Devletimiz hem engelli vatandaşlarımıza hem de onlara bakan yakınlarına önemli destekler sağlamakta. Biz de yerel yönetimlerin temsilcileri olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalar yapıyoruz. Engelli bireylerin sosyal ve ekonomik hayata katılarak toplumla bütünleşmeleri için her yıl açtığımız el sanatları kurslarında engellilere yönelik eğitimler veriyoruz. Burada ortaya çıkan el emeği göz nuru eserlerin vatandaşlara ulaşması için zaman zaman sergiler açıyoruz. Engelli gençlerimizin yer aldığı tekerlekli sandalye basketbol takımımız profesyonel liglerde mücadele ederken sporcularımız büyük bir gelişim göstererek milli takımlara kadar yükseliyor. Bunun dışında engelli vatandaşlarımızın akülü ve manuel tekerlekli sandalye, dijital hasta yatağı, akıllı baston, konuşan saat ve yürüteç gibi taleplerini karşılıyoruz. Belediyecilik hizmetlerimizi yaparken engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak unsurları ön planda tutuyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle bu özel günde bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını bilerek, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine mutlu, huzurlu, güzel günler diliyorum.”

ŞENİZ DOĞAN (MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI)
“3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli kardeşlerimizi anlama ve onlar için farkındalık yaratma noktasında önemli bir gün. Toplum olarak bilinçli hareket ettiğimiz takdirde engelli hemşerilerimizin hayatını kolaylaştırabiliriz. Bu hepimizin görevlerinden biridir. Herhangi bir engelin olması hayatın dışında olmayı gerektirmez. Engelsiz Yaşam Akademimizde, engelli kardeşlerimize hem meslek öğrenme hem sosyalleşme hem de hayata adapte olma imkânı sağlıyoruz. Oradaki öğrencilerimiz, birçok işte başarı gösterip güzel işlere imza atıyor. Onların bu azmini ve başarılarını gördükçe doğru işler yaptığımızı anlıyoruz. Bizler bu anlayışla, bu düşünceyle engelli kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Onlar için ne yapılması gerekiyorsa, gerek yapısal gerek sosyal her şeyi yapmaya hazırız. Ülkemizin en özel parçası olarak gördüğümüz engelli hemşerilerimizin, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü`nü kutluyorum.”

NECİP FİLİZ (AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
“Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybeden insanların, toplumsal hayata uyum sağlamada ve günlük ihtiyaçlarını karşılamada güçlük çekebileceğini söyleyen Başkan Filiz; “ Ancak her ne kadar desteğe ihtiyaç duysalar da, bu onların hayatı kucaklamalarına engel değildir” dedi.
Cumhuriyet tarihimizde ilk defa amacı; engellilerin temel hak ve özgürlüklerden faydalanmasını teşvik ve temin ederek ve doğuştan sahip oldukları onura saygıyı güçlendirerek toplumsal hayata diğer bireylerle eşit koşullarda tam ve etkin katılımlarının sağlanması ve engelliliği önleyici tedbirlerin alınması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını sağlamak olan; engellilik alanında yaşanan sorunlara kapsamlı ve çağdaş çözümler içeren 5378 Sayılı Engelliler Yasasını çıkardık.
Onlara ‘Engel’ olmayın !
Allah Resûlü’nün “Kolaylaştırın, zorlaştırmayın; müjdeleyin, nefret ettirmeyin!” sözünü hayat düsturu edinerek, engelliler için yaşamı kolaylaştıracak ve sevdirecek hizmetlere öncü olmalıyız. Sadece kendi konforunu değil, aynı gökyüzünü, aynı suyu, aynı şehri paylaştığı herkesin rahatını düşünen bir insan, Sevgili Peygamberimizin şu sözünde kendini görecektir: “Müminlerin birbirine karşı merhamet, sevgi ve şefkat gösterme hususunda yekvücut olduğunu görürsün. Tıpkı bir uzvu rahatsızlandığında bedenin diğer uzuvlarının uykusuzluk ve ateş ile onun için çırpınması gibi…”
Bu duygu ve düşüncelerle; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalığımızın artacağı, sevgiyle kucaklaşacağımız nice günlerimizin olması dileğiyle tüm engelli vatandaşlarımıza aileleriyle, yakınlarıyla ve sevdikleriyle sağlıklı bir ömür ve engelsiz yarınlar temenni ediyorum.”

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU (CHP DENİZLİ İL BAŞKANI)
"3 Aralık Dünya Engelliler Günü farkındalık yaratmak ve birer engelli birey olma potansiyeli yaşadığımızı unutmamamız gereken bir gündür. Engelli vatandaşlarımız toplumun her alanında karşılarına çıkan tüm engelleri yıkarak spordan, sanata, ticaretten, eğitime birçok alandan başarılar göstermeye devam etmektedir.

Engelli yurttaşlarımızın kamu ve özel sektörde istihdamı için yapılan çalışmalar olsa da yetersiz kalmaktadır. Özellikle yaşadığımız pandemi sürecinde gerek yerel yönetimler, gerekse TBMM'de Milletvekillerimiz aracılığı ile engelli yurttaşlarımızın sorunlarının çözümü için çaba gösteriyoruz. CHP olarak engelliler ve engelli hakları için verilen mücadeleye devam edeceğiz. Engelli yurttaşlarımızın yönetimde temsiline yönelik gereken yasal düzenlemeler için çalışmalara devam ediyoruz.

Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler tarafından sorumluluk alanlarında engelli yurttaşlarımız CHP’li yerel yönetimlerimizin imkânları ve sorumluluk alanlarında engelli yurttaşlarımızın hayatın her alanında bizlerle omuz omuza olmalarına yönelik çalışmalar memnuniyet verici ve örnek teşkil edicidir. Engelli yurttaşlarımızın azimleri sayesinde aşılamayacak hiçbir engelin olmadığı bilincindeyiz, sokakta, işte, okulda, hastanede, evde ve daha da önemlisi toplumun zihnindeki tüm engelleri engelli vatandaşlarımızın desteği ile hep birlikte aşacağız.”

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku