Gündem:
banner175
Protokolden Mevlid Kandili mesajları
OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
"Dünyaya kurtuluş müjdecisi olarak gönderilen, iyiliği, doğruluğu, adaleti ve ahlâkıyla insanlığın ufkunu aydınlatan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) kainatı onurlandırdığı bu mübarek geceyi en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. Kandiller, sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberliğin en ulvi şekilde yaşandığı, manevi dünyamızı aydınlatan en özel zaman dilimlerindendir. Bu özel günde Yüce Allah'tan af ve merhamet dilemeyi ihmal etmemeli, ailemiz, sevdiklerimiz, şehrimiz ve ülkemiz için bol bol dua etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Mevlid-i Nebi'nin kardeşliğimizin güçlenmesine ve insanlığın huzuruna vesile olmasını diliyor, Mevlid Kandilimizin, Denizlimiz, ülkemiz ve tüm İslam aleminin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını Yüce Allah'tan diliyorum."
 
AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
 
“Dinimizin emirlerini insanlığa ulaştıran, hayat tarzı, söz ve düşünceleriyle, bilgi, inanç ve selâmete çağıran Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V), bütün ahlâki güzellikleri yaşayarak öğütleyen örnek bir kişidir. Kur’an’ın hayata dönüşmüş şeklidir. Kur’an’dan sonra İslam’ın ikinci temel kaynağıdır. Bizlerde Kur’an’ı ve Peygamber efendimizi örnek alarak yaşamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Pamukkaleli ve Denizlili vatandaşlarımız olmak üzere tüm İslam aleminin Mevlid Kandili’ni kutluyorum.”
 
 
ŞENİZ DOĞAN (MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI)
“Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğumunun yıldönümünü idrak etmenin sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Mevlid Kandili, milletimizin ve İslam âleminin en önemli günlerinin başında gelmektedir. Kardeşliği, barışı, huzuru ve insanların iyiliğini düşünmek bugün çok daha önemli ve anlamlı hale gelmiştir. Bu bakımdan Mevlid Kandili ve diğer tüm mübarek günler birer fırsattır. Bu gece vesilesiyle birliğin, beraberliğin, dayanışmanın güçlenmesini temenni ediyorum. Bu duygu ve düşünceler içerisinde başta Merkezefendili hemşerilerimizin olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam âleminin tebrik ediyor, sağlık, sıhhat ve huzur içerisinde, sevdikleriyle beraber nice kandiller geçirmelerini diliyorum.”
MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
Bugün adalet ve ahlakın; cömertlik ve hoşgörünün; iyilik ve temizliğin; huzur ve selametin ilahi burcu olan Efendimizin doğum günüdür. İnsanlık, Hazreti Peygamber’in reçetesine her geçen gün daha çok ihtiyaç duymaktadır. O’nun doğumu mübarek ve muhteşem bir nimetimiz; O’nun tebliği, O’nun vahiy sıcaklığı manevi kılavuzumuzdur. İstismar edilen barış kavramı Efendimizle gerçek manasını bulmuş, her neviden kötülük ve kötü davranış O’nunla mahkûm edilmiştir. Ne mutlu bizlere ki, O’nun ümmetindeniz. Ne mutlu bizlere ki, O’nun izinden yürüyor, mirasıyla övünüyor ve buna layık olmaya çalışıyoruz. Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecenin, vatanımıza, milletimize ve İslam Alemine, sağlık, mutluluk, bereket ve huzura vesile olmasını Yüce Rabbimiz’ den niyaz ediyorum. Bu vesileyle hemşerilerimizin, milletimizin ve İslam Alemi’nin Mevlit Kandili’ni tebrik ederim.”
YÜCEL GÜNGÖR (AK PARTİ İL BAŞKANI)
“Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyayı teşrifini müjdeleyen Mevlid Kandiline ulaşmanın huzuru, mutluluğu içerisindeyiz. Bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderilen ve insanların en hayırlısı olan Peygamber Efendimiz’in yeryüzünü şereflendirmeleri insanlık tarihinin en müstesna, en önemli hadiselerinden biridir.  O, hep iyilik ve güzelliği tavsiye etmiş, yeryüzünde güzel ahlakın, adalet ve faziletin timsali olmuş, barışın huzurun,  hayır ve esenliğin yeryüzünde tesis edilmesini sağlamıştır. Sevgili Peygamberimizin müstesna hayatından bize gösterdiği ve inci mercan sözlerinden bizlere vaaz ettiği iyiliği, güzelliği, doğruluğu, emaneti korumayı insanı,  eşref-i mahlukat olarak görüp hakkını vermeyi, zayıf, yetim, kimsesiz ve muhtaçlara yardım etmeyi, hayırda yarışmayı, birbirini sevmeyi hasılı her yönüyle hayırlı bir insan olmayı bizler de en önemli vazife görüp bu şuurla hayatımızı tanzim etmeliyiz. Müslümanlar için güzelliklere erişme, af ve mağfirete ulaşmanın vesilesi ve en kutlu yolu olan bu gecenin birlik ve beraberliğimize, dirlik ve düzenimize vesile olması temennisiyle tüm vatandaşlarımızın Mevlid Kandilini en kalbi dileklerimle kutluyor, bu gecenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”
 
 
 
 
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku