Gündem:
banner175
Psikiyatrist Prof. Dr. Figen Ateşci Çamlık'ta Yeni Yerinde
Prof. Dr. Figen Ateşci 2021 yılında kendi isteğiyle emekli olarak 30 yıllık mesleki deneyimini ve donanımını Çamlık/ Kınıklı’da bulunan kliniğinde danışanlarıyla paylaşıyor.

Prof. Dr. Figen Ateşci, 1991 yılında Ankara, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Ankara’da bir yıl serbest hekim olarak çalıştıktan sonra, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda çalışmaya başladı. İzmir Grup Psikoterapileri Derneği tarafından organize edilen, Grup psikoterapileri-Psikodrama alanındaki eğitimini 2007 yılında başarıyla tamamlayarak “psikodrama terapisti” oldu. 2011 tarihinden itibaren Dr. Abdülkadir Özbek Psikodrama Enstitüsü’nde psikodrama eğiticisi ve grup terapisti olarak çalışmaktadır. Halen bireysel ve grup psikoterapisi süpervizyonu ve eğitimi vermektedir. Denizli Psikodrama Derneği’nin kurucu üyelerinden olup, dernek başkanlığı yardımcılığını sürdürmektedir.

Özellikle kadın ruh sağlığı, depresyon, yas travması, bipolar bozukluk, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, anksiyete bozuklukları, panik bozukluk, obsesif kompulsif bozukluk, kanser hastalarında depresyon gibi çeşitli konularla ilgilenmiş olup yayınlanmış çok sayıda yurt içi-dışı makaleleri bulunmaktadır. Halen bu alanlardaki çalışmalarını sürdürmektedir.

Son yıllarda psikiyatrik bozukluklarda ilaç tedavilerinin tek başına yeterli olmadığını düşündüğü için, psikoterapi, psikososyal yaklaşımlar ve rehabilitasyon konularına yoğunlaşmıştır. Bu eğitim ve bilgi birikimini yeni hizmete sunduğu Çamlık/ Kınıklı kliniğinde danışanlarına sunmaya devam etmektedir. Aynı zamanda bireysel ve grup psikoterapileri psikodrama, aile ve çift terapileri, ergenlik dönemi sorunları alanlarında eğitim, danışmanlık ve süpervizyon çalışmalarını sürdürmektedir.
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku