Gündem:
banner175
Ramazanoğlu'ndan İdlib operasyonu değerlendirmesi
Dr. Sema Ramazanoğlu  intikalin amacını Fırat Kalkanı Harekatı ile sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için atılan stratejik adımın devamı olarak nitelendirerek, ateşkesin tesis, gözetim ve devamını sağlamak, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesi için uygun şartları temin etmek olduğunu vurguladı.
 
Ramazanoğlu şunları söyledi:
‘’Suriye ile 911 kilometre kara sınırı olan Türkiye, terör örgütleriyle Ama’sız ve aralıksız sürdürdüğü  mücadelesiyle barışın tesisi hususunda lider ülke konumundadır. Mazlumların umudu olan Ülkemiz gönül bağımızın olduğu bu coğrafyanın kaderini hainlerin eline bırakmama gayreti ile unsurlarımızın İdlib’e intikalini başlatarak bölgeye yeni bir nefes alma imkanı sunmuştur.  Çanakkale’de Atalarımız ile omuz omuza vatan müdafaası için çarpışan İdliblilerin torunlarına yardıma koşmaktan daha normal bir şey yoktur.  Yaklaşık 4 milyona yakın nüfusu ile İdlib, kuzeyinde Hatay, Afrin; doğusunda Halep ve batıda Akdeniz sahilindeki Lazkiye ile çevrili stratejik bir bölge olma özelliği taşıyor. Bilindiği gibi 2011 yılında Suriye’de başlayan iç savaş yüzbinlerce masumun ölümüne milyonlarcasının da göç etmesine sebep olmuştur. Biz açık kapı politikamız ile 3 milyonun üzerinde sığınmacıyı kabul edip, her türlü ihtiyaçlarını karşılamaktayız. Türkiye’nin aksine gözünü, kulağını Suriye’de olup bitenlere kapatan ülkeler eşi benzeri görülmemiş bir şekilde masumlara zulmeden terör örgütleriyle kol kola girmişlerdir. Biz, mazlumun gözünden bir damla gözyaşı akmaması için çırpınırken bölgede bir terör devleti kurmak için mücadele eden ülkeleri ne anlamak ne de onaylamak mümkün değildir. Bilinmelidir ki terörün her türlüsü ile kimden nereden gelirse gelsin kararlılıkla mücadele edeceğiz.
Astana’da Rusya ve İran ile varılan mutabakatın ardından başlayan operasyon ile hedeflenen  ateşkesin daimi tesisi ile birlikte olası bir göç hareketliliğin de önüne geçilmiş olacak. Bu  anlamda her hareketi stratejik önem taşıyan  Türk Silahlı Kuvvetlerimizin  her zaman olduğu gibi zor görevlerin üstesinden geleceğine olan inancımız tamdır. Allah ordumuzu mansur ve muzaffer eylesin.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku