Gündem:
banner175
Tarihi zafer unutulmadı
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 870 yıl önce Türklerin zaferi ile sonuçlanan ve Anadolu'nun Türk yurdu olmasında büyük önemi bulunan Kazıkbeli Savaşı için anma etkinlikleri düzenledi. Cankurtaran Honaz Milli Parkı yakınlarındaki Anıttepe'de 7 Ocak 1148 yılında Alman ve Fransız ordularından oluşan haçlı seferine karşı yaşanan zaferin anma etkinlikleri için düzenlenen “Tarihe Dokunmak” adlı programa,  Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, ilçe belediye başkanları, davetliler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Savaşın temsili olarak yaşandığı Anıttepe'de saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunması ve Türk bayrağının göndere çekilmesi ile başlayan programda Acıpayam Dernekler Birliği Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok’un savaşı anlatan sunumunun ardından Kazıkbeli Savaşı'nda yaşamını yitiren şehitler için saygı yürüyüşü yapıldı.
 
Başkan Osman Zolan: "Bugün ecdadımız sayesinde buradayız"
 
Saygı yürüyüşünün ardından program Cankurtaran Honaz Milli Parkı'nda devam etti. Başkan Osman Zolan, burada yaptığı konuşmada, bu topraklar için canını veren ecdadı hep birlikte anmanın önemli olduğunu söyledi. Başkan Osman Zolan, "Bugün biz buradaysak ve bu ülkede hür ve bağımsız yaşıyorsak bunun geçmiş yıllarda ödenmiş bedelleri var. Bu bedeli ecdadımız, dedelerimiz ödedi. 1148 yılında Kazıkbeli Savaşı’nda gözünü kırpmadan kendinden kat kat fazla olmasına rağmen gelen haçlı ordularına karşı göğsünü siper ederek Kazıkbeli’nde geçit vermeyip, Fransız ve Alman ordularını perişan eden ecdadımız sayesinde bugün burada bulunuyoruz " dedi.
 


 "Geçmişimizi bilmek bizi gururlandırıyor"
 
Başkan Osman Zolan, "1148 yılından sonra 1206 yılında da birçok mücade ve emekler sonucu Denizli Türk yurdu haline gelmiş. O günden bugüne Denizli’ye düşman postalı değmemiş, düşman işgaline uğramamıştır. Geçmişimizi bilmek bizi gururlandırıyor, köklerimizi hatırlamak bizi çok mutlu ediyor " diye konuştu. 1148 yılında yaşanan Kazıkbeli Savaşı'nın çok önemli bir zafer olduğunu kaydeden Başkan Osman Zolan, "Köklerimizden kopmadan, oradan aldığımız özgüvenimizle, ecdadımızın yaptığı gibi her alanda bir numara oluncaya kadar durmadan hep birlikte koşacağız. Ben bu kutsal vatan için canını veren, kanını döken şehit ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum, hepsinin mekanları cennet olsun" dedi.  
 
Vali Karahan: "1000 yıldır bu topraklardayız"
 
Denizli Valisi Hasan Karahan ise, böylesi bir etkinlikte bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.  Vali Karahan, “1000 yıldır bu topraklardayız. İnşallah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi sürdürdüğümüz sürece kıyamete kadar bu topraklar Türk yurdu olmaya devam edecek. Bizim üzerimize düşen bu toprakları imar etmek, güzelleştirmek ve dünyaya örnek bir şehir ve ülke olarak göstermektir. Dünyanın imrendiği bir coğrafyadayız. Buraların hakkını vermek bizim boynumuzun borcu” diye konuştu.
 
Çadırlar kuruldu
 
Eski Türk savaşçı kıyafetleri ile kullandıkları silahların yer aldığı programda Oğuz boylarını temsilen çadırlar da kuruldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ve Pamukkale Üniversitesi Halk Oyunları Grubu'nun gösterilerinin düzenlendiği etkinlikte Denizli Büyükşehir Belediyesi konservatuar sanatçılarının yanı sıra TRT sanatçısı Fuat İlhan’da sahne aldı. Etkinlikte Denizli'ye özgü tarhana çorbasının yanında Özbek pilavı, ayran, helva ve çeşitli ikramlar yapıldı. Coşku içinde geçen tören vatandaşlar tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku