Gündem:
banner175
Turan Bilimler Akademisi Denizli Platformu kuruldu
Yaklaşık üç yıllık bir hazırlık çalışmasından sonra Türkiye başta olmak üzere Türk devletlerinde ve özerk Türk bölgelerinde teşkilatlanmaya başlayan Turan Bilimler Akademisi, geçtiğimiz Pazar günü platform gönüllüleri tarafından yapılan toplantı ile çalışmalara başlama kararı aldı. Ali Semerci ve Ümit Şıracı başkanlığında çalışmalarına başlayacak olan platform, bu süreçte dernekleşme çalışmalarını da hızlandırarak Denizli’ye ve Denizli’den Türk dünyasına katkı sağlamaya çalışacak.

Turan Bilimler Akademisi kurucular kurulu bünyesinde yer alan ilimiz Bürokratlarından Nebi Çubukcu’nun yaklaşık bir yıllık çalışmaları sonucunda ortaya koyulan etkin çalışma sonucunda Denizli Platformu, Ankara genel merkez dışında Türkiye genelinde kurulan üçüncü platform olma özelliğini de taşıyor.

Türk dünyasının birlikteliği, Turan birliğinin kurulması, Esaret altında Türklerin durumları ve Türk tarihi, Kültürü başta olmak üzere “Türk’ü göre Türk tarafından” anlayışı içerisinde kaderimiz olan Türklük olgusuna hizmet etmeyi amaçlaylan Turan Birliği, Türk dünyasının bütün devletlerinde, özerk cumhuriyetlerinde ve Türk azınlıkların bulunduğu bütün coğrafyalarda kurulacak ve bir çatı altında Türk dünyası için mücadele edecek.

Denizli Platformu’da bir yıllık bir ön çalışmadan sonra 100’e varan ilk gönüllü kişiler tarafından Platform şeklinde kuruldu. Ardından dernekleşme süreci başlad. Bu aşamada çalışmaları yürütecek olan Başkanlığına Ali Semerci, Başkan yardımcılığına Ümlit Şıracı getirildi. Platform en kısa sürede  dernekleşme sürecine girerek, Türk dünyasına siyaset üstü bir yaklaşımla hizmet etmkeye başlayacak.
Turan Bilimler Akademisi, Türkiye’nin önde gelen Türkçü bilim adamları tarafından kuruldu. Bu platform içerisinde Akademi’nin Yüksek Danışma Kurulu: “Prof.Dr. Celalettin Sencer İmer, Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran, Danyal Hergünsel, E. Korg. Erdoğan Karakuş, Devlet Eski Bakanı Hasan Gemici, Hasan Şükrü Perek, Prof. Dr. Hilmi Özden, Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Prof. Dr. Mehmet Bayraktar, Prof. Dr. Osman Karatay, İçişleri Eski Bakanı Sadettin Tantan, Prof. Dr. Saleh Sultansoy, Selahattin Baysal, Prof. Dr. Selahattin Sarı, Dr. Selim Kaptanoğlu, Prof. Dr. Sevil Sargın, Prof. Dr. Varis Çakan, E. Tümg. Yaşar Karagöz, Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu” gibi isimlerden oluşuyor.
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku