Gündem:
banner175
Turcas, Denizli'de petrol arama ruhsatı aldı
Duyuruyu, Kamuoyunu Aydınlatma Platformu (KAP) yaptı. KAP’ın internet sitesinde yer alan bilgilerde, Turcas’ın bölgede jeotermal enerji yatırımları da bulunduğu belirtilirken bu tecrübeyi petrol aramaya da yönlendireceği kaydedildi.
 
ARANACAK YER BELLİ
Açıklama şöyle: “Diğer taraftan Şirketimiz, jeotermal alanında geliştirdiği arama-üretim bilgi birikimi ve tecrübesini kara sahalarında petrol arama faaliyetleriyle de genişletmeyi hedeflemektedir. Buradan hareketle Turcas Petrol A.Ş., Denizli il sınırları içinde daha önceden yapılmış olan jeoloji ve hidrojeoloji etütlerinin verilerinden yararlanarak, jeofizik etütler gerçekleştirmiş olduğu M-22A paftası için T.C.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne Petrol Arama Ruhsatı başvurusu gerçekleştirmiştir.
 
NA ZAMAN BAŞLAYACAK
Yapmış olduğumuz başvuru, ilgili makamlarca ön değerlendirme sürecini tamamlayarak 29.03.2017 tarihi itibariyle Resmi Gazete'de yayımlanmış olup 90 günlük askı süresi başlatılmıştır. Bu sürenin sonunda Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne ilgili mevzuat uyarınca bir İş ve Yatırım Programı sunulacaktır. Söz konusu Programın uygun bulunması akabinde ve Arama Ruhsatı'nın tesis edilmesi halinde, Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun alacağı karar doğrultusunda ilgili yatırıma başlanması planlanmaktadır.”
 
DENİZLİ’NİN ALTINDA PETROL VAR MI?
Denizli’nin belli bölgelerinde petrol bulunduğu bilgisi Osmanlı’nın yazılı kaynaklarına dayanıyor. 1900’lü yılların başında, Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminde bölgede petrol araması için çalışmalar yapıldığı biliniyor. Son 20 yıl içinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Pamukkale Ovası ile Gölemezli bölgelerinde petrol sondajları yapmış ama yeterli veriye ulaşılamadığı açıklanmıştı.
 
YÜZYILLAR ÖNCE VARDI
 
Denizliguncel.com editörü Hüseyin Özgenç’in 2014 yılında Denizlihaber.com’da yayınlanan ve yaklaşık 100 yıl önce kentin altında petrol olduğuna dair resmi belgelere dayanan haberi linki tıklayarak okuyabilirsiniz.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku