Gündem:
banner175
Türk Dünyasından Başkan Zolan'a ziyaret
“Yerel Yönetimlerde Su, Atık Su ve Sulama Sistemleri Yönetimi” konusunda bilgi almak için Denizli’ye gelen Türk Dünyası Belediyeler Birliği temsilcileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Ziyarette DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Proje Koordinasyon Müfettişi Ernest Ymeri ve Türk Dünyası Belediyeler Birliğine üye Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Makedonya, Romanya ve Somali’den temsilciler yer aldı. Ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Sizi Denizlimizde görmek bizi mutlu etti. Türk Dünyası Belediyeler Birliğinde ben de yönetim kurulu üyesiyim. Bu tür çalışmaları gönül dostlarımızla bir araya gelmek ve bilgi alışverişi yapmak amacıyla yapıyoruz. Dünya ve insan için önemli olan konuları her zaman gündeme getiriyoruz. Özellikle yerel yönetimlerin görev ve sorumluluk alanlarında yoğun çalışmalarımız oluyor” dedi.
 
“Dünyanın en değerli madeni sudur”
 
Denizli’deki program konusunun su olduğu belirten Başkan Zolan, “Su hayattır. Dünyanın en değerli madeni altın, mücevher değil sudur. Çünkü su olmadığı zaman hiçbir şeyin anlamı ve değeri yoktur. Çok gibi görünen su kaynakları aslında düşük orandadır. Dikkatli olmayan kullanımlar, su sahalarının kirlenmesine sebep oluyor. Su alanlarımızı ve suyumuzu temiz tutmak sadece bugün değil gelecek için de önemlidir. Bu nedenle suyun koruma ve kullanma dengesini çok iyi oluşturmak gerekiyor” diye konuştu.
 


“Suyu hepimizin koruması gerekiyor”
 
Denizli’de bu alanda yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Zolan şunları söyledi: “Su ve Kanalizasyon İdaremiz bünyesinde alt yapıya yüksek miktarda ayırdığımız bütçelerle, suyu sağlıklı bir şekilde evlere ulaştırabilmeyi ve su kayıp-kaçaklarını önlemeyi amaçlıyoruz. Ayrıca kullanılmış suların şehre ve doğaya zarar vermemesi ve temiz sularla karışmaması amacıyla arıtma tesisleri kuruyoruz. Buralarda atık suları temiz su haline getirerek tarımda kullanılmasını sağlıyoruz. Suyu hepimizin koruması gerekiyor. Denizli’deki programın karşılıklı bilgi alışverişiyle güzel bir toplantı olmasını arzu ediyorum. Şehrimize hoş gediniz.” Konuşmanın ardından Kırgızistan’dan gelen heyet Başkan Zolan’a kalpak hediye etti.
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku