Gündem:
banner175
Üç Aylar, Regaip Kandili ile başlıyor
İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın, Üç Ayların başlangıcı ve Regaip Kandili ile ilgili yayınladığı mesaj şöyle;
 
“Mü’minler olarak ilahi rahmet ve mağfiret mevsimi mübarek üç aylara kavuşmanın heyecanı içerisindeyiz. 7 Mart Perşembe’yi 8 Mart Cuma’ya bağlayan gece, rahmet, bereket ve mağfiret iklimi mübarek üç ayların başladığını bize hissettiren Regaib Kandili’ne bir kez daha ulaşmanın huzur ve bahtiyarlığını yaşıyoruz.
 
Kirlenen gönüllerimizin ibadet, tövbe ve tefekkürle arınacağı müstesna bir zaman dilimine giriyoruz. Hata ve günahlarımızdan pişman olduğumuz, tövbe ve istiğfar ettiğimiz, farzların yanında nafile ibadet ve sadakalarla Rabbimize daha fazla yöneldiğimiz bu mübarek günlere ulaştıran Rabbimize şükürler olsun.
 
Recep, Şaban ve Ramazan ayları, gecesiyle gündüzüyle, Müslümanlar için nefis muhasebesi, farzlara daha fazla özen gösterme, nafileleri çoğaltma, hata ve günahlardan temizlenip uzaklaşma günleridir. Bu mübarek aylar Regaib, Miraç, Berat ve Kadir gecelerini içinde barındırır. İlahi lütuf ve ikramların biz müminlere sair zamanlardan kat kat fazla bahşedildiği bu mübarek günler ve geceleri Rabbimize daha fazla yakınlaşmak, kulluğumuzu, takvamızı, ihlâs ve samimiyetimizi artırmak için önemli fırsatlar olarak değerlendirelim.
 
Regaib, rağbet kelimesinin çoğuludur. Rağbet ise, arzu, istek, emel ve tutku anlamlarına gelir. Şu hayatta arzumuz, emelimiz neyedir? Rağbetimiz neyedir, nereyedir? Fani ve değersiz olana mı emellerimiz? Yoksa ebedi ve bitmez tükenmez olan yüce nimetlere mi? Regaib gecesinde, rağbetimizin Rabbimiz’e, ebedi olana, bitmek tükenmek bilmeyen ilahi ikram ve lutuflara olması gerektiğini bir kez daha idrak edelim. Bu gece kalbimizi her türlü kin, nefret ve intikam duygularından arındıralım ki gönlümüz huzura kavuşsun. İman ahdimizi yenileyelim ki Allah’a verdiğimiz kulluk ahdini tutmuş olalım. Bu gece hep birlikte Rasülüllah (s.a.s) Efendimiz’in duasını birlikte yapalım: “Allah’ım! Ülkemizde ve tüm dünyada yaşayan mümin kardeşlerimiz için Recep ve Şaban ayını mübarek kıl ve bizleri Ramazan ayına, huzurla, bereketle ve sükûnla ulaşmayı nasip eyle!”
 
Aziz miletimizin ve tüm İslam Âlemi’nin mübarek üç aylarını ve Regaib kandillerini tebrik ediyorum. Rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin ülkemizi ve tüm insanlığı kuşatmasını, hidayet, barış ve huzura vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku