Gündem:
banner175
Uğur Mumcu katledilişinin 27'nci yılında anıldı
Valilik önündeki törene Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Vatan Partisi İl Başkanı Mehmet Çobanoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gazeteciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Denizli Barosu Başkanı ve Denizli Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Müjdat İlhan, törende yaptığı konuşmada, 24 Ocak 1993'te öldürülen gazeteci-yazar Uğur Mumcu ile 31 Ocak 1990'da öldürülen Prof. Dr. Muammer Aksoy'un ölüm yıldönümü tarihleri arasındaki ocak ayının son haftasını her yıl “Adalet ve Demokrasi Haftası”  olarak kabul ettiklerini belirtti.
 


“DEMOKRASİ ŞEHHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ”
 
“Adalet ve Demokrasi Haftası'nda başta Muammer Aksoy ve Uğur Mumcu olmak üzere Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Necip Hablemitoğlu, Gaffar Okan gibi güzel ülkemizin vatansever evlatlarının; hain pusularda, terör tuzaklarında kaybettiği nice değerlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz, onları minnetle anıyoruz” diyen İlhan, şöyle devam etti:
 
“Demokrasi şehitlerimiz, canları pahasına aydınlanma neferleri olarak yaşadıklara topraklara sahip çıkmış, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk ulusu için demokrasiyi savunmuş, ulusumuzun tam bağımsızlığını korumaya çalışmış, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri ışığında lâik, demokratik bir Türkiye'nin yılmaz savunucuları olmuştur. Bugün, o hain pusularda yitirdiğimiz, yüreği vatan sevgisiyle çarpan şehitlerimizin katledilmelerinin arkasında, tam aydınlatılmayan, ortaya çıkarılamayan, devletin çeşitli kademelerinde odaklanmış, tetikçileri kimi zaman bilinen, zaman zaman delilleri karartan güçler, sorumluluklar ya da sorumsuzluklar bulunmaktadır.”
 
“YOLUMUZU AYDINLATMAYA DEVAM EDECEKLER”
 
Ne olursa olsun aydınların nicelerinin susmadığı, susturulamadığını ve susturulamayacağını belirten İlhan, “Onlar, "Fikirler Ölmez" diyerek  düşünceleriyle, idealleriyle ve ilkeleriyle bizlere yol göstermeye ve yolumuz aydınlatmaya devam edecekler; bizler de onların fikirleri ve idealleri doğrultusunda mücadele etmeyi sürdüreceğiz” dedi.
 
“HER TÜRLÜ SAVAŞTA ULUSÇA BİR ARADAYIZ”
 
Demokrasi şehitlerini saygıyla ve minnetle andıklarını vurgulayan İlhan, “Bu ülke, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının bize emanetidir ve hiçbir terör örgütünün bölmeye, parçalamaya gücü yetmeyecektir. En doğudan, en batıya kadar ulusumuz, kenetlenecek ve aynı bayrak altında Cumhuriyetimize sahip çıkarak, Türkiye’nin laik, demokratik ve çağdaşlık temelindeki mücadelesinde üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmekten asla vazgeçmeyecektir. Bugün, ülkemizi korumak için canları pahasına sınırlarımızı koruyan  kahraman mehmetçiklerimiz gibi, bizler de ölmeye hazırız, her türlü savaşta ulusça bir aradayız” diye konuştu.
 
“UĞUR MUMCU’NUN HAKLI OLDUĞU GÖRÜLDÜ”
 
Uğur Mumcu’nun yaptığı uyarıların ne denli yerinde ve önemli olduğunun günümüzde daha iyi anlaşıldığını kaydeden Denizli Demokrasi Platformu Sözcüsü Müjdat İlhan, sözlerine şunları ilave etti:
 
“Kanıtlanan bir başka gerçek de hukuk devleti sisteminin vazgeçilmez varlığı ve önemidir. Uğur mumcu, ‘hukuk devletinin zedelendiği her ülke kargaşalarla, zorbalıklarla, diktatörlüklerle karşılaşmak yazgısı ile karşı karşıyadır. Hukuk devleti, bireylerin olduğu gibi, sendikaların, partilerin ve kurumların ortak güvencesidir’ diyordu. Son yıllarda ülkemizin geldiği nokta ise, bu söylemin ne kadar manidar olduğunu ortaya koymuştur. Uğur Mumcu gibi aydınlarımızın ne kadar haklı olduklarını yaşanan süreç gösterdi. 15 Temmuz hain darbe girişimi sevgili Uğur Mumcu ve onun gibi canlarını bu uğurda kaybedenlerin uyarıları dinlenmiş olsaydı gerçekleşemezdi. Farklı düşünce ve söze tahammül edilmeyen anlayışa rağmen ‘biz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, barıştan ve bilimden yana, terörün ve bölücülüğün karşısında olan yurtseverler  olarak bir gün mezarlarımızda güller açacak ey halkım unutma bizi. Bir gün sesimiz hepinizin kulaklarında yankılanacak ey halkım unutma bizi. Özgürlüğe adanmış bir top çiçek gibiyiz şimdi. Hep birlikteyiz ey halkım unutma bizi,unutma bizi, unutma bizi’ diyen o yüce gönüllü insanı unutturmayacağımızı bir kez daha hatırlatıp  sonsuz saygılarımızı sunuyoruz.”      
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku